Κοροναϊός : Και στη Γερμανία θα «διαλέγονται» ασθενείς για τις Εντατικές
Οδηγίες για την "διαλογή" ασθενών στις ΜΕΘ σε περίπτωση υπερφόρτωσης των νοσοκομείων δίνουν οι επιστημονικοί ιατρικοί σύλλογοι στη Γερμανία.
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Οδηγίες «διαλογής» ασθενών («Triage») δίνουν στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Γερμανίας οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου, για την περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν επαρκούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στην μάχη κατά του κοροναϊού.
Σύμφωνα με αποκάλυψη της Frankfurter Allgemeine Zeitung, επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους.
«Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών», αναφέρεται στο έγγραφο.
Τονίζεται ότι είναι «αναπόφευκτο» να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.
Όπως επισημαίνει η FAZ, οι ειδικοί εισηγούνται ότι η Εντατική Θεραπεία δεν συνιστάται εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ή η θεραπεία είναι μάταιη, επειδή δεν αναμένεται ανάρρωση ή σταθεροποίηση του ασθενούς. Η απόφαση, τονίζεται, θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνεται από δύο εντατικολόγους, έναν νοσηλευτή καθώς και άλλους γιατρούς.
Η ιεράρχηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ όλων των ασθενών, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που βρίσκεται ήδη σε ΜΕΘ, είναι πιθανό να χάσει την θέση του. Οι Ιατρικές Εταιρίες τονίζουν πάντως εμφατικά ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία ιεράρχηση με βάση την ηλικία ή «κοινωνικά κριτήρια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις