Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στη Βρετανία: Ο κοροναϊός θα παραλύσει την αγορά ακινήτων

Ανησυχία στη Βρετανία: Ο κοροναϊός θα παραλύσει την αγορά ακινήτων

Ήδη φαίνονται τα πρώτα σύννεφα στην άγορά.

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της ιστοσελίδας πώλησης ακινήτων Zoopla  σχετικά με την πώληση ακινήτων στη Βρετανία.

Ειδικότερα, η Zoopla προειδοποίησε ότι ο κοροναϊός θα παραλύσει την αγορά ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και θα προκαλέσει ελεύθερη πτώση στις πωλήσεις των σπιτιών τους επόμενους μήνες.

Ο κορυφαίος ιστότοπος προβλέπει ότι οι πωλήσεις ακινήτων θα υποχωρήσουν κατά 60% τους επόμενους τρεις μήνες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η κατιούσα θα συνεχίσει και το καλοκαίρι.

Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι η πανδημία έχει χτυπήσει την αγορά με την ζήτηση των αγοραστών την περασμένη εβδομάδα να μειώνεται κατά 40%.

Τα στοιχεία αντανακλούν την κατάσταση της αγοράς λίγο πριν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώσει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι αγοραστές φαινόταν να είναι συγκρατημένοι  εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη  οικονομική κρίση που θα επιφέρει ο κοροναϊός.

Ξεχωριστά στοιχεία δείχνουν πως δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που ανησυχούν για την επόμενη μέρα στην εργασία τους.

Ο Ρίτσαρντ Ντόντελ, διευθυντής έρευνας και διορατικότητας στη Zoopla δήλωσε πως οι τρέχουσες εξελίξεις γα τον κοροναϊό «βάζουν φρένο» σε όσους σκέφτονταν να μετακομίσουν.

Πάντως ο Donnell δεν προέβλεψε «άμεσες επιπτώσεις» στις τιμές των ακινήτων, τονίζοντας πως αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο η κυβέρνηση θα μπορούσε να «απομονώσει» τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από την οικονομική επιβάρυνση του ιού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024