Το CNN αποθεώνει την Ελλάδα: Τα 10 πράγματα που κάνει καλύτερα
Από τις ευχές που απευθύνουμε με κάθε ευκαιρία, μέχρι τη φιλοξενία, το φαγητό και τον εορτασμό του Πάσχα, το CNN υμνεί δέκα πράγματα για τα οποία η Ελλάδα ξεχωρίζει
Με αφορμή την Εθνικής Ημέρα της 25ης Μαρτίου, το CNN, αποθεώνει τους Έλληνες, η οποία γιόρτασαν την ημέρα «συμμορφωμένοι» στο γενικό lockdown λόγω του κοροναϊού.
«Ακόμη και οι καθημερινές λειτουργίες (δηλαδή εκκλησιαστικές ακολουθίες) που σηματοδοτούν την περίοδο πριν από το Πάσχα έχουν καταργηθεί, ενώ οι γάμοι και τα βαπτίσματα έχουν αναβληθεί» αναφέρει το CNN, με την πένα ενός Έλληνα.
«Όμως όσοι γνωρίζουν καλά τη χώρα δεν εκπλήσσονται από την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα – επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε μερικοί από τους ανθρώπους με τον πιο υγιεινό τρόπο στον πλανήτη.
Για να βοηθήσετε να φέρουμε λίγο φως σε σκοτεινές στιγμές και να γιορτάσετε την ιδιαίτερη μέρα της χώρας, εδώ είναι μια διασκεδαστική ματιά στα άλλα πράγματα που κάνει η Ελλάδα καλύτερα», αναφέρει το άρθρο.
Ευχές
Οι Έλληνες έχουν μια επιθυμία για κάθε περίσταση, τόσο πολύ ώστε οι ξένοι να χάνονται συχνά στο λαβύρινθο της εθιμοτυπίας.
Στις περισσότερες χώρες, ένα ξερό συγχαρητήρια αρκεί για την πλειονότητα των περιστάσεων. Αντιθέτως, στην Ελλάδα δείχνουμε μία προτίμηση στις εξατομικευμένες ευχές. Μία για κάθε περίσταση. «Να ζήσετε» και «Βίον ανθόσπαρτον», λέμε στους γάμους. Σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει και ευχή για τους καλεσμένους των γάμων που τυχαίνει να είναι ελεύθεροι: «και στα δικά σας».
«Καλή πρόοδο» ευχόμαστε σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση ή μία καινούρια δουλειά. «Πολύχρονος» σε όσους γιορτάζουν. «Καλή λευτεριά» στις εγκυμονούσες. «Άξιος» για τους κουμπάρους.
«Καλορίζικο», όταν κάποιος αγοράζει κάτι, από κινητό, μέχρι αυτοκίνητο. Αυτό, όμως, που μοιάζει να μπερδεύει τους ξένους περισσότερο είναι ότι πρωτοτυπήσαμε και στον θάνατο, εδραιώνοντας και σε αυτή την ατυχή-τουλάχιστον- περίσταση μία πρέπουσα ευχή: «καλό παράδεισο».
Η ιστιοπλοΐα
Παρά το γεγονός ότι είναι διάσημος για έναν ναύτη που έχασε τον δρόμο του για 10 χρόνια – ο Όμηρος και η θρυλική του «Οδύσσεια» – η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο με συνολική αξία πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Εν τω μεταξύ, ο Πειραιάς, κοντά στην Αθήνα, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι επιβατών στη Μεσόγειο με ετήσιο μέσο όρο 7,1 εκατομμύρια επιβάτες.
Σε κανονικές περιόδους, διακοπές κάνοντας ιστιοπλοΐα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε το αρχιπέλαγος της Ελλάδας, ιδιαίτερα αν είστε κουρασμένοι να μείνετε σε ένα μέρος και προτιμάτε να κολυμπήσετε σε μοναχικούς κολπίσκους και όχι να βρεθείτε σε παραλίες με ξαπλώστρες.
Ο κρύος καφές
Ξεχάστε το μουσακά, το γιαούρτι ή το τζατζίκι: η πιο σημαντική μας συνεισφορά στη διεθνή κουζίνα είναι ο φραπές.
Δεν απαιτούνται ειδικά μηχανήματα, γιατί είναι ένας θρίαμβος της απλότητας έναντι της τεχνολογίας.
Η ιστορία μας
Το άρθρο υποστηρίζει πως οι κάτοικοί της Ελλάδας διδάσκονται αρχαία ιστορία, βυζαντινή και ούτω καθεξής.
Ως αποτέλεσμα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το παρελθόν μας ήταν πολύ πιο λαμπρό από το παρόν μας, οπότε δεν θα σταματήσουμε να σας υπενθυμίζουμε ότι ενώ οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν τη δημοκρατία και υπολόγιζαν το π, η υπόλοιπη Ευρώπη λάτρευε… δέντρα, αναφέρει το άρθρο.
Οι καπνιστές
Το CNN αναφέρεται στην υποτιθέμενη προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες στο τσιγάρο.
Παρόλο που ένας νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους υπήρχε από το 2010, άρχισε να εφαρμόζεται το 2019.
Το Πάσχα
Όπως και να έχει, το δημοσίευμα αναγνωρίζει τα έθιμα του Πάσχα και τη μοναδικότητά τους. Κάθε μέρα της μεγάλης εβδομάδας έχει τη σημασία της, τη διατροφή της, ενώ η εκκλησία και η τελετή σε αυτήν πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα των Ελλήνων.
Η κατάνυξη της μεγάλης Παρασκευής, ο ενθουσιασμός του Μεγάλου Σαββάτου και το γλέντι της Κυριακής του Πάσχα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους τουρίστες, ενώ το άρθρο δεν θα μπορούσε να παραλείψει την «mageiritsa».
Η φιλοξενία
Ο Δίας, κυβερνήτης όλων των θεών, ήταν ο προστάτης της φιλοξενίας και τα απομεινάρια αυτής της έμφυτης ανησυχίας για την ευζωία ενός επισκέπτη είναι ακόμα ζωντανά ανάμεσα στα πολλά οικογενειακά ξενοδοχεία που είναι διάσπαρτα στην Ελλάδα.
Σπουδές στο εξωτερικό
Περισσότεροι από 38 χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν αξιοθαύμαστες καριέρες στο αντικείμενό τους, επιλέγοντας να μην επιστρέψουν στην μαμά πατρίδα.
Καλό φαγητό
Συνήθως στα σούπερ μάρκετ και αγοράζουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε μία από τις χιλιάδες αγορές αγροτών που αναδύονται στους δρόμους κάθε χωριού και πόλης – ακόμα και στην πρωτεύουσα.
Τα μενού εστιατορίων είναι γεμάτα με κρέας και ψάρια, των οποίων τα συστατικά έχουν καταψυχθεί και δεν αγοράζονται νωπά από τον τοπικό κρεοπωλείο ή τον ιχθυοπαραγωγό.
Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές κρίσεις στην ιστορία της και όταν τελειώσει η σημερινή, η σκηνή των φαγητών θα είναι η πρώτη που θα αναπηδήσει αμέσως – γι ‘αυτό είμαι βέβαιος, καταλήγει ο αρθρογράφος.
- Κουκουβάγια «προσγειώθηκε» στην κορυφή χριστουγεννιάτικου δέντρου – Μπήκε από την καμινάδα
- Επίδομα θέρμανσης: Αύριο η καταβολή της πρώτης δόσης
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Νέα Υόρκη: Η καρδιά της πόλης «χτυπά» στο 2025 – Έτοιμη να υποδεχτεί τη νέα χρονιά
- Ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο στον πνεύμονα για… μία παρατήρηση στη Πάρο – Τι λέει ο πατέρας του θύματος
- Κρήτη: Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης και δεν τον κράτησαν