Μίνι πεϊνιρλί
Εξαιρετικά γευστικά και εύκολα μεζεδάκια με ντοματίνια, κατσικίσια φέτα, ρίγανη και σχινόπρασο.
Υλικά (για 15-20 πεϊνιρλί)
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
200 γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 έτοιμα φύλλα κουρού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες τα κομμένα ντοματίνια, ελαφρώς αλατισμένα σε ένα σουρωτήρι, για να αφυδατωθούν.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί, τη ρίγανη, το σχινόπρασο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε σε δίσκους με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10 εκ. Αν η ζύμη είναι λεπτή βάζουμε 2 δίσκους τον ένα πάνω στον άλλο.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου λίγη από τη γέμιση και αλείφουμε γύρω-γύρω με νερό. Πιάνουμε κάθε δίσκο και με τα δύο χέρια και ενώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα δίνοντας σχήμα βαρκούλας (θα είναι ανοιχτά στο κέντρο). Δεν τα κλείνουμε σφιχτά γιατί κατά το ψήσιμο η γέμιση θα βγει από έξω.
Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα πεϊνιρλί, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
- Τραγική ειρωνεία: Η φωτιά να καίει στη Ζάκυνθο υπό τους ήχους του «Δώσε μου φωτιά»
- Γερμανία: Επίκαιρη συζήτηση στην Bundestag για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη
- Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» ταξιδεύει στα Επτάνησα και κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 7 Ιουλίου με το ΒΗΜΑ
- Λουτσέσκου: «Διαφορετικά τα δύο ημίχρονα, μία φρέσκια αρχή για την ομάδα»
- Δομινικανή Δημοκρατία- Ελλάδα 82-109: Ομαδάρα η Εθνική του Σπανούλη και «δυναμίτης» ο Γιάννης
- Ασπρόπυργος: Φωτιά δίπλα στις γραμμές του Προαστιακού – Διακοπή δρομολογίων