Κοροναϊός : Ξεκινά κλινική μελέτη ανοσοθεραπείας σε έξι ελληνικές ΜΕΘ
Η μελέτη αφορά, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά και το αρκτικόλεξό της, προσωποποιημένη ανοσοθεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οργανικής δυσπραγίας, η οποία συνδέεται με λοίμωξη από το νέο ιό SARS-CoV-2
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ – Έχει άλλη μορφή και δεν γίνεται μόνο στην Ουκρανία
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Μπέζος για τη βία κατά των γυναικών: Έχουν ευθύνη όλοι οι θεσμοί
Εγκρίθηκε την Παρασκευή από την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας και ξεκινά αμέσως η διεξαγωγή της κλινικής δοκιμής ESCAPE, δηλώνει αποκλειστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής παθολογίας – λοιμώξεων στη Δ’ Παθολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου και συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης για τους Βαρέως Πάσχοντες, Βαγγέλης Γιαμαρέλλος.
Πρόκειται για μελέτη που αφορά, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά και το αρκτικόλεξό της, προσωποποιημένη ανοσοθεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οργανικής δυσπραγίας, η οποία συνδέεται με λοίμωξη από το νέο ιό SARS-CoV-2.
Η δοκιμή, αναφέρει ο κύριος Γιαμαρέλλος, θα γίνει σε 6 ελληνικές ΜΕΘ (Αττικόν, Σωτηρία, νοσοκομείο Ρίου, Ερυθρός, Ιπποκράτειο, Λάτσειο), σε ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι λόγω πνευμονίας από Covid-19.
Όπως επισημαίνει, οι ασθενείς θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα εξακριβωθεί η διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος που έχει προκαλέσει ο ιός.
Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του, όπως είχε δηλώσει ο καθηγητής την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανακάλυψε το μηχανισμό με τον οποίον ο ιός αυτός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος και οδηγεί σε αυτήν τη βαριά πνευμονία, όπου ξαφνικά ο άρρωστος νιώθει δύσπνοια και χρειάζεται να διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα λάβουν την κατάλληλη αγωγή παρέμβασης στη διαταραχή αυτήν του ανοσοποιητικού, λέει ο κ. Γιαμαρέλλος και εξηγεί:
«Η αγωγή αφορά βιολογικούς παράγοντες που στοχεύουν τα σημεία εκείνα του οργανισμού που έχει βλάψει ο ιός».
Χορηγός της δοκιμής είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr) με συντονιστή τον ίδιον τον καθηγητή.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις