AZIMUT: Μια εναλλακτική προοπτική της Βενετίας
Μια εγκατάσταση που δίνει μια εναλλακτική προοπτική της Βενετίας, άδειας πλέον λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, δημιούργησε ο γάλλος σχεδιαστής και καλλιτέχνη,ς Arnaud Lapierre
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές - Για πρώτη φορά επιστήμονες υπολογίζουν τους θανάτους
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Μια εγκατάσταση που δίνει μια εναλλακτική προοπτική της Βενετίας, άδειας πλέον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δημιούργησε ο Γάλλος σχεδιαστής και καλλιτέχνης Arnaud Lapierre.
To AZIMUT αποτελείται από 16 κινούμενους καθρέφτες και σχεδιάστηκε για να τοποθετηθεί στη Riva degli Schiavoni, μπροστά από το Palazzo Ducale.
Καθώς οι καθρέφτες κινούνται αργά, θραύονται και μεγεθύνονται οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες μιας από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου.
Ο Arnaud Lapierre σχεδίασε την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας 16 μοτέρ, 16 μπαταρίες, βαμμένα μαύρα MDF και δίσκους από ανοξείδωτο ατσάλι.
Με την κίνησή τους, οι καθρέφτες αργά αργά κατευθύνουν το μάτι στα στοιχεία που συγκροτούν τη Γαληνοτάτη: από το Παλάτι του Δόγη στο Καμπαναριό του Καθεδρικού του Αγίου Μάρκου και στην εκκλησία San Giorgio Maggiore που είναι στην άλλη πλευρά του νερού.
Γνωστός από προηγούμενες δουλειές του με καθρέφτες, ο Lapierre θέλει με αυτό το πρότζεκτ να δώσει την ευκαιρία για μια «βύθιση σε μια πραγματικότητα, βγαλμένη από τη θέση της και για έναν αφηρημένο διαλογισμό».
Ανασυνθέτοντας την υπάρχουσα αρχιτεκτονική σε ένα είδος πάτσγουoρκ, ο Γάλλος καλλιτέχνης προσπαθεί να δημιουργήσει «τη δυνατότητα -λεπτομερούς, αλλά και αποσπασματικής- διαφυγής από το περιβάλλον μας».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις