Αυτοσχέδια νοσοκομεία στη μάχη κατά του κοροναϊού
Το είδαμε για πρώτη φορά στην Κίνα, τη χώρα που «γέννησε» και πρώτη επλήγη από τον κοροναϊό
- Που είναι τα παιδιά; Περισσότερα από 3.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έφτασαν φέτος στην χώρα μας
- «Με βίασαν οι κακοποιοί του Άσαντ, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να δείξω το πρόσωπό μου»
- Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη - «Πρέπει να προσέχουν τα παιδιά» ανέφερε με αφορμή το «Allou Fun Park»
- Γαλλία: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί το νωρίτερο το βράδυ
Το είδαμε για πρώτη φορά στην Κίνα, τη χώρα που «γέννησε» και πρώτη επλήγη από τον κοροναϊό.
Ο λόγος για τα καινούρια νοσοκομεία που αναγκάστηκαν να φτιάξουν οι Κινέζοι σε ελάχιστο χρόνο με σκοπό να αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες κρούσματα που έχριζαν νοσηλείας καθημερινά.
Στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει δυστυχώς και ο υπόλοιπος πλανήτης, με τις άλλες χώρες να μην χτίζουν ακριβώς καινούρια, αυτοσχέδια νοσοκομεία.
Ένοπλες δυνάμεις και κάθε λογής εθελοντής σε διάφορες χώρες του πλανήτη έχει βοηθήσει στο χτίσιμο αυτοσχέδιων νοσοκομείων είτε σε πάρκα, είτε σε εκθεσιακά κέντρα, είτε ακόμα και μέσα σε γήπεδα.
Αυτοσχέδια νοσοκομεία σε ολόκληρο τον πλανήτη:
Συνεδριακό κέντρο στο Λονδίνο μετατράπηκε σε νοσοκομείο με 500 κλίνες για ασθενείς, Μάλιστα τα κρεβάτια αναμένεται να αυξηθούν παραπάνω.
Στη νέα Υόρκη, το θρυλικό Σέντραλ Παρκ γέμισε λευκές τέντες. Πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο με 68 κλίνες.
Το πλωτό νοσοκομείο Comfort του Αμερικανικού Ναυτικού, με 1.000 κλίνες, έπλευσε μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας και προσδέθηκε σε προβλήτα του Ποταμού Χάντσον.
Το πλοίο «Comfort» δεν θα δέχεται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Εκεί θα νοσηλεύονται όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας άλλων νοσημάτων και εκεί θα διενεργούνται επεμβάσεις, σε μία προσπάθεια να απελευθρωθούν άλλες δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στην Ιταλία, τη χώρα της Ευρώπης που πλήττεται πιο σκληρά από τον φονικό ιό οι γιατροί μιλούν για «συνθήκες που θυμίζουν πόλεμο» στα νοσοκομεία τους καθώς προσπαθούν να θεραπεύσουν τους ασθενείς.
Στη Λομβαρδία ο στρατός έχει δημιουργήσει νοσοκομεία από… αντίσκοινα, ενώ 52 γιατροί από την Κουβα ήρθαν για βοήθεια.
Στην Ισπανία, η οποία βαδίζει σε τροχιά Ιταλία ένα εκθεσιακό κέντρο της Μαδρίτης μετατράπηκε μέσα σε μόλις λίγες μέρες, ώστε να μπορεί να στεγάσει μονάδες εντατικής θεραπείας και σταθμούς πρώτων βοηθειών.
Και στη Βραζιλία, η οποία μετράει πάνω από 4 χιλιάδες κρούσματα και πάνω από 130 νεκρούς, πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες έδωσαν τα γήπεδά τους στη διάθεση του υπουργείου Υγείας.
Ένα από αυτά, το Pacaembu Stadium στο Σάο Πάολο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο με 200 κλίνες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις