Χοιρινό φιλέτο με φιρίκια
Δενδρολίβανο, μαυροδάφνη και φιρίκια- ιδανικός συνδυασμός για το μαρινάρισμα του χοιρινού
Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 30′
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 χοιρινά φιλέτα, 400-500 γρ. το καθένα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 φιρίκια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
80 ml μαυροδάφνη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ανοίγουμε τα φιλέτα οριζόντια στη μέση, χωρίς να τα χωρίσουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας λάδι και τρίβουμε ώστε να αρτυθούν και να λαδωθούν από όλες τις πλευρές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι και ροδίζουμε το κρέας, για περίπου 5′. Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο ταψάκι και το ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας λάδι. Το ψήνουμε για 15′ γυρίζοντάς το ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τα φιρίκια και τη ζάχαρη. Μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και μαγειρεύουμε για περίπου 10′, μέχρι να μαλακώσουν τα φιρίκια και να δέσει η σάλτσα.
- Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα κυρίευσαν άλλα 2 χωριά στις περιφέρειες Χαρκόβου και Ντονέτσκ
- Τραμπ: Ονομάζει απεσταλμένο στη Λατινική Αμερική άτομο που είχε αποπεμφθεί εξαιτίας σχέσης με υφισταμένη του
- Βραζιλία: 10 μέλη της ίδιας οικογένειας ήταν οι επιβαίνοντες που σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους
- Γάζα: Μόλις 12 φορτηγά παρέδωσαν τρόφιμα και νερό τους τελευταίους 2,5 μήνες στη βόρεια Λωρίδα
- Μεξικό: 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην πολιτεία όπου σαρώνει το κύμα της βίας
- Κολομβία: Ο ELN κηρύσσει «μονομερή κατάπαυση του πυρός» για την περίοδο των γιορτών