Έκτορας Μποτρίνι : Καταστροφή και για τη γαστρονομία ο κοροναϊός
«Είναι φοβερό πλήγμα για τη γαστρονομία και ό,τι συνεπάγεται αυτό, είναι μια καταστροφή, θα έλεγα» είπε μεταξύ άλλων ο Έκτορας Μποτρίνι
Για το μεγάλο πλήγμα στον τομέα της γαστρονομίας λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού μίλησε από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι.
Ο ίδιος δεν δίστασε να μιλήσει για «καταστροφή» ενώ τόνισε ότι το πλήγμα είναι μεγάλο όχι μόνο για τους εστιάτορες αλλά και για προμηθευτές, παραγωγούς κλπ.
Ο Εκτορας Μποτρίνι μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ είπε μεταξύ άλλων:
«Σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Βασικά πηγαίνουμε βήμα βήμα, να περάσει αυτό το κακό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή για όλο τον κόσμο, να κοιτάξουμε να έχει ο κόσμος την υγεία του και την επόμενη μέρα θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε.
Είναι φοβερό πλήγμα για τη γαστρονομία και ό,τι συνεπάγεται αυτό, προμηθευτές, πρωτογενής παραγωγή, είναι μια καταστροφή, θα έλεγα» εξήγησε ο ίδιος.
Και για να συμβουλεύσει πώς να μην κάνουμε υπερβολές στο φαγητό μας, όλη αυτή την περίοδο του εγκλεισμού, όπου οι περισσότεροι αφιερώνουν πολλές ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας, o Έκτορας Μποτρίνι πρότεινε:
«Να τρώμε ένα καλό πρωινό και ένα μεσημεριανό. Το βράδυ κάτι ελαφρύ και να κάνουμε και γυμναστική στο σπίτι. Καλό είναι να τρώμε με μέτρο».
Μάλιστα κάνοντας χιούμορ, πρόσθεσε:
«Όλα αυτά που μαγειρεύουμε να τα δίνουμε στον γείτονα, από μακριά…».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε ο Έκτορας Μποτρίνι
Ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων τοποθετήθηκε πρόσφατα μέσω των λογαριασμών του στα social media, καταγράφοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά και δίνοντας ένα συγκλονιστικό μήνυμα για τη συνέχεια.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε:
«Το ξέρουμε πια, είναι χιλιοειπωμένο, ο κοροναϊός πλήττει και την οικονομία.
Το νιώσαμε στο πετσί μας αφού ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα κι αφού τα εστιατόρια ως τόποι κοινωνικής συγκέντρωσης χρειάστηκε να κλείσουν, σχεδόν αμέσως.
Οι σεφ-ιδιοκτήτες δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και ήδη είναι εκατομμύρια οι εργαζόμενοι στον κλάδο που έχουν απολυθεί.
Και ακόμα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, αν και πως θα καταφέρουμε να ξανανοίξουμε, δεν ξέρουμε πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, εφόσον οι τουρίστες θα έχουν κι αυτοί υποστεί μια ανάλογη χασούρα. Ζούμε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της ζωής μας.
Σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος με αυτόν που ξέραμε πριν την πανδημία.
Η κρίση θα αλλάζει τα πάντα.
Ένα μέλλον αβεβαιότητας… Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι τη μέρα που θα ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε, πάλι όλοι μαζί ως ομάδα, ο καθένας μας να έχει γίνει μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του.
Να μας έχει ενδυναμώσει αυτή η σκληρή δοκιμασία.
Να νιώθουμε περήφανοι που κρατήσαμε τη συνοχή μας και εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να γίνουμε δημιουργικότεροι, για να σκεφτούμε διαφορετικά τον άνθρωπο, το σύνολο, το μέλλον του πλανήτη, την αληθινή ουσία της μαγειρικής, των πραγμάτων γενικότερα και της ζωής μας της ίδιας.
Και όταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας – που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, πάντα έλεγα πως είμαστε «πωλητές διασκέδασης» – να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση.
Όσο μένουμε ενωμένοι, έστω και διαδικτυακά, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι πρέπει να γίνει και σχεδιάζοντας το κοινό μας αύριο, τόσο ο περιορισμός του #μένουμεσπίτι, δεν θα είναι απλώς ένας εγκλεισμός και μια απομόνωση, αλλά η ευκαιρία μας να επανακινήσουμε τον κόσμο μας και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, πιο δυνατοί και πιο συνειδητοί.
Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως τον κερδίσαμε και αυτόν το γαμημένο πόλεμο!
#SaveRestaurants #toosmalltofail #savegreekhospitality #together #bebrave»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις