Σούπα κουνουπιδιού με αμύγδαλα
Μια πολύ νόστιμη και ελαφριά σούπα ιδανική για αυτή την εποχή, αλλά και ένας ωραίος τρόπος να απολαύσουμε το κουνουπίδι
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 20′
Υλικά για 3-4 μερίδες
1 κουνουπίδι γύρω στα 650-700 γρ.
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή από βιολογικό κύβο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
150 ml σκέτο γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη ή άλλο άρωμα)
3 κουτ. της σούπας αμύγδαλο φιλέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
επιπλέον αμυγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χοντροκόβουμε και αυτό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα κλωναράκια θυμάρι και τις τρεις κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον ζωμό και περιμένουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοκλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνουπίδι, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμάρι. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή σε απλό μπλέντερ. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και το μοσχοκάρυδο.
Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σούπα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου ή ζωμό.
Σερβίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Τραμπ: Ονομάζει απεσταλμένο στη Λατινική Αμερική άτομο που είχε αποπεμφθεί εξαιτίας σχέσης με υφισταμένη του
- Βραζιλία: 10 μέλη της ίδιας οικογένειας ήταν οι επιβαίνοντες που σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους
- Γάζα: Μόλις 12 φορτηγά παρέδωσαν τρόφιμα και νερό τους τελευταίους 2,5 μήνες στη βόρεια Λωρίδα
- Μεξικό: 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην πολιτεία όπου σαρώνει το κύμα της βίας
- Κολομβία: Ο ELN κηρύσσει «μονομερή κατάπαυση του πυρός» για την περίοδο των γιορτών
- Δυτική Οχθη: Πυρά παλαιστινιακής οργάνωσης σκοτώνουν μέλος της Παλαιστινιακής Αρχής