Ταλιάτα με μανιτάρια και φασολάκια
Βάζουμε στην άκρη τις τηγανιτές πατάτες και επιλέγουμε υγιεινά και νόστιμα συνοδευτικά
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα επτά θέματα
- Ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο στον πνεύμονα για… μία παρατήρηση - Τι λέει ο πατέρας του θύματος
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 23′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
Για την ταλιάτα
4 φιλέτα μοσχαριού (ταλιάτα), 200 γρ. το καθένα
4 κ.γ. ελαιόλαδο
4 κ.γ. βούτυρο ελαφρύ
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τα φασολάκια με τα μανιτάρια
300 γρ. φασολάκια πράσινα
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ταλιάτα: Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε την ταλιάτα. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ή για λίγο παραπάνω αν τη θέλουμε καλοψημένη).
Φασολάκια: Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και καθώς είναι στο σουρωτήρι τα βρέχουμε με κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό.
Μανιτάρια: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να βγάλουν και να απορροφήσουν ξανά τα υγρά τους.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις