Η AΒΤ αποκαλύπτει το νέο δημιούργημα της με αφετηρία το Audi RS 6 Avant, ένα superwagon με μάλλον… λίγα περισσότερα χαρακτηριστικά από όσα θα αποζητούσε –αλλά ίσως να ονειρευόταν- ο μέσος οικογενειάρχης και αγοραστής  της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ο λόγος για το RS6-R Avant το οποίο επωφελείται από μια ενδελεχή ανασχεδίαση και προσθήκη αεροδυναμικών βοηθημάτων που του εξασφαλίζουν κάτι παραπάνω από επιθετική εμφάνιση. Αρκεί μια ματιά στην όψη του με το προτεταμμένο spoiler, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα εξίσου έντονα ξαναγραμμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα για αντιληφθεί κανείς περί τίνος πρόκειται.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν ο ανασχεδιασμένος αεροδυναμικός διαχύτης ο οποίος, αντί των συνήθων δύο οβάλ απολήξεων των RS της Audi φιλοξενεί τέσσερις απολήξεις από ανοξείδωτο χάλυβα οι οποίες αποτελούν το ορατό τμήμα των βελτιώσεων στο σύστημα εξαγωγής που έχει υλοποιήσει η ABT.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι νέες εισαγωγές αέρα στα φτερά για την καλύτερη ψύξη των φρένων καθώς και ένα νέο σετ τροχών 22 ιντσών οι οποίοι εγγυώνται βέλτιστη αεροδυναμική και την απαραίτητη αντοχή για τη διαχείριση της διόλου ευκαφρόνητης ισχύος.

Όπως και στην περίπτωση του RS7-R, στα σπλάχνα του βελτιωμένου RS6 φιλοξενείται ένας V8 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 730 ίππους και 920 Nm ροπής. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα έχει αυξηθεί σε 320 χλμ.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο με το RS7-R είναι ο αριθμός παραγωγής καθώς η ABT ανακοίνωσε ότι το RS6-R Avant θα κατασκευαστεί σε 125 αντίτυπα τα οποία και θα κοστίζουν περίπου 70.000 ευρώ επιπλέον από την τιμή του «απλού» Rs6 Αvant.