Κοροναϊός : Γιατί νοσούν σοβαρά οι νέοι – Η απάντηση Τσιόδρα
Ειδική μνεία για την πιθανότητα μόλυνσης των νέων ανθρώπων από τον κοροναϊό, έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας
- Έκλεψαν το… ΑΤ Ομόνοιας – Έκαναν φτερά κατασχεμένα οχήματα
- Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο, επιτέθηκαν σε σπίτι στη Δυτική Όχθη
- Νέα Ιωνία: Ξεσπά ο πατέρας του 12χρονου που τον έκλεισαν σε φρεάτιο – «Αν δεν είχε σκύψει θα είχε θρυμματιστεί»
- Καυστικό sms της Μελόνι: «Είμαι άρρωστη αλλά δουλεύω γιατί δεν έχω συνδικαλιστικά δικαιώματα»
Ειδική μνεία για την πιθανότητα μόλυνσης των νέων ανθρώπων από τον κοροναϊό, έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο κοροναϊός χτυπά και τους νέους ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα αρρωσταίνουν, ευτυχώς σε σχετικά σπάνιες περιπτώσεις, βαριά από τη νόσο, τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.
Τόνισε, δε, πως οι ειδικοί αναζητούν τα αίτια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, ερευνώντας τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι επιστήμονες αναζητούν πιθανές παραλλαγές ενός γονιδίου στο οποίο μπορεί να οφείλεται η προσβολή και των νέων ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε πως στην Ιταλία το 25% των κρουσμάτων είναι σε νέους από 19 έως 50 ετών. Στην Ισπανία το 33% των νοσούντων είναι κάτω των 44 ετών, ενώ στις ΗΠΑ το 29% των ασθενών είναι από 20 έως 44 ετών.
Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε για τα κρούσματα σε νέους πως «όλοι μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες».
«Θέλω να σας μιλήσω για την παθογένεια της νόσου, για το ερώτημα τι άλλο υπάρχει και νοσούν νέοι άνθρωποι; Επιστήμονες εξετάζουν ειδικά γονίδια για το ποιος θα πάει ή όχι καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα ανταποκρίνεται στον ιό. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταιγίδα φλεγμονής» εξήγησε.
Ακόμα, υπογράμμισε πως υπάρχουν και νέοι οι οποίοι επειδή φοβούνται λιγότερο εκτίθενται σε υψηλότερο φορτίο ιού στο περιβάλλον.
Κλείνοντας τόνισε πως αν ελαττώσουμε την όσο το δυνατόν περισσότερο την έκθεση στον ιό, αν μείνουμε σπίτι και αν τηρούμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής είναι πολύ πιθανότερο να πάμε καλά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις