Χειμωνιάτικη σαλάτα ζυμαρικών ολικής άλεσης
Τρώγεται ζεστή ή κρύα και είναι ιδανική για το lunch box.
- Γερμανία: Σε κρίση το επιχειρηματικό μοντέλο – Καταρρέει η οικονομία
- Άιντα Λουπίνο - Η ατρόμητη σταρ του Χόλιγουντ που ξεπέρασε τη femme fatale τυποποίηση
- Οδηγός ταξί πήρε 160 ευρώ από τουρίστα για να τον πάει στον Πειραιά - «Ευχαριστώ που ήσουν κορόιδο»
- Η φοβερή αποκάλυψη της Βικτόρια Μπέκαμ για τα παιδιά της
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 20′
Υλικά για 2 μερίδες
250 γρ. πένες ολικής άλεσης
250 γρ. κολοκύθα ατμού (πωλείται έτοιμη στα σουπερμάρκετ)
1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες (το λευκό μέρος)
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
1 κουτ. της σούπας πάστα τομάτας
50 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. της σούπας πετιμέζι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει. Προσθέτουμε και την κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ντρέσινγκ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η πάστα τομάτας. Μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει και από την προηγούμενη ημέρα.
Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στις πένες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, βάζουμε και το πράσο και την κολοκύθα και ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, τον μαϊντανό και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε ξανά απαλά. Η σαλάτα τρώγεται ζεστή ή κρύα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις