Κοροναϊός : Μουσεία λένε το δικό τους «ευχαριστώ» στους ήρωες της πανδημίας
Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας του νέου κοροναϊού, μουσεία από όλο τον κόσμο χαιρετίζουν την προσπάθειά τους
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, πολλά μουσεία χαιρετίζουν την προσπάθειά τους ανεβάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έργα από τις συλλογές τους με θέματα που σχετίζονται με αυτό το λειτούργημα.
Η εκστρατεία -με το hashtag #MuseumsThankHeroes– οργανώθηκε από τις Mara Kurlandsky και Adrienne Poon του National Museum of Women in the Arts της Ουάσινγκτον.
Την 1η Απριλίου, το μουσείο ανέβασε στο Twitter τη φωτογραφία «Nurses Working, Novartis – China» την οποία τράβηξε το 2012 η Mary Ellen Mark.
Τη συνόδευσε με τη λεζάντα «»Ευχαριστώ» σε όλους τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και το προσωπικό της πρώτης γραμμής που δουλεύουν 24 ώρες επτά μέρες την εβδομάδα για να μας έχουν υγιείς και ασφαλείς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».
Today, we're joining museums around the world for #MuseumsThankHealthHeroes! Thank you to all the healthcare workers and frontline staff who are working 24/7 to keep us healthy and safe during this difficult time. ❤️
📷: #MaryEllenMark, "Nurses Working, Novartis – China," 2012 pic.twitter.com/AfIT0JICqZ
— Women in the Arts (NMWA) (@WomenInTheArts) April 1, 2020
Ακολούθησε το Whitney Museum με το έργο του 1900 του Edward Hopper «Study of a Nurse and Child Walking in the Park», προσθέτοντας:
«Σήμερα, συμπαρατασσόμαστε με την κοινότητα των μουσείων για να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές, τους φροντιστές, τους εργαζόμενους στη συντήρηση των νοσοκομείων και όλους που είναι στην πρώτη γραμμή της κρίσης του COVID-19».
Το Museum of Fine Arts της Βοστώνης ανέβασε το «Country Doctor», έργο που φιλοτέχνησε μεταξύ 1933 και 1939 ο Horace Pippin, σημειώνοντας:
«Σήμερα #MuseumThankHeroes για όλα όσα κάνουν! Στο «Country Doctor» (1933-1939), γνωστό επίσης και ως «Night Call», ένας αγροτικός γιατρός οδηγεί το άλογό του και τη σκεπαστή άμαξά του πιθανότατα για να φροντίσει έναν ασθενή. Το έργο του Pippin αθόρυβα τιμά τον θαρραλέο και ανδρείο γιατρό, όπως το κάνουμε και εμείς».
Today #MuseumsThankHealthHeroes for everything they do! In "Country Doctor" (~1933–1939), also known as "Night Call," a country doctor leads his horse & covered cart, presumably to tend to a patient. Pippin’s painting quietly celebrates the dauntless and gallant doctor, as do we. pic.twitter.com/KC0kPBpdwq
— Museum of Fine Arts, Boston (@mfaboston) April 1, 2020
Πιο αφηρημένα έργα ζωγραφικής επέλεξαν το Guggenheim Museum της Νέας Υόρκης και το μουσείο Albright-Knox Gallery του Μπάφαλο.
Το πρώτο, ανέβασε το «Portrait of a Military Doctor» έργο που φιλοτέχνησε μεταξύ 1914 και 1915 ο γάλλος κυβιστής ζωγράφος Albert Gleizes.
Το δεύτερο, το «La nourrice», μονοχρωματικό έργο που δημιούργησε με κραγιόν μεταξύ 1884 και 1885 ο Γάλλος ζωγράφος Georges Seurat, γνωστός ως εισηγητής του πουαντιγισμού ή στιγματογραφίας.
Adding our voice to the #MuseumsThankHealthHeroes appreciation that is going out today and every day – we're forever in your debt. #AGOfromHome #MuseumfromHome
•
John Wentworth Russell. A Life of Devotion to Hospital and Red Cross Work, 1918. pic.twitter.com/M5pZvvPNsL— Art Gallery of Ontario (@agotoronto) April 1, 2020
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις