Κοροναϊός : Κατάργηση των αγορών άγριων ζώων ζητά ο ΟΗΕ – Έτσι προλαβαίνουμε μελλοντικές πανδημίες
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΟΗΕ, υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στην καταστροφή της φύσης και τις νέες νόσους των ανθρώπων.
Έκκληση για παγκόσμια κατάργηση των αγορών άγριων ζώων απηύθυνε η επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέτρο που αφορα στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.
Η Ελίζαμπεθ Μαρούμα Μρέμα, δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να κινηθούν στην κατεύθυνση της πρόληψης μελλοντικών πανδημιών, μέσω της απαγόρευσης των «αγορών νωπού κρέατος», στις οποίες πωλούνται ζωντανά και μη- ζώα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Έμπολα στην δυτική και κεντρική Αφρική, αλλά και τον ιό Nipah στην ανατολική Ασία, η Μρέμα τόνισε ότι υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στην καταστροφή της φύσης και τις νέες νόσους των ανθρώπων. «Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι πως εάν δεν νοιαζόμαστε για τη φύση, θα το πληρώσουμε».
«Θα είναι καλό να απαγορεύσουμε τις αγορές άγριων ζώων, όπως έκανε η Κίνα και κάποιες άλλες χώρες, δήλωσε στον Guardian.
«Αλλά θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι υπάρχουν και κοινότητες, ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές χαμηλού εισοδήματος, κυρίως στην Αφρική, οι οποίες εξαρτώνται από τα άγρια ζώα, προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν εκατομμύρια άνθρωποι.
Έτσι, εάν δεν φροντίσουμε να υπάρξουν εναλλακτικές γι’ αυτές τις κοινότητες, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, το οποίο έχει ήδη οδηγήσει σε εξαφάνιση αρκετά είδη»,σημείωσε.
Η Κίνα προσωρινά έχει απαγορεύσει τις αγορές άγριων ζώων καθώς η πανδημία του νέου κοροναϊού, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την αγορά άγριων ζώων της Ουχάν.
- Τραμπ: Η διευθύντρια της εκστρατείας του αναλαμβάνει προσωπάρχης στον Λευκό Οίκο
- Μέση Ανατολή: Στέλνουν και άλλα F-15 οι ΗΠΑ εν είδει προειδοποίησης στο Ιράν
- Πούτιν: Χωρίς ουδετερότητα της Ουκρανίας δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη
- Ρέθυμνο: Νέος βαρύς φόρος αίματος στον ΒΟΑΚ – Αλλοι 2 νεκροί σε σφοδρή μετωπική (βίντεο)
- Πώς ετοιμάζεται η Κίνα για δασμούς Τραμπ
- Προβληματίζει η αύξηση του εργατικού κόστους στις ΗΠΑ – Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας