Κοροναϊός : Ένα φάρμακο στις ΗΠΑ γεννά αισιοδοξία – Πότε θα ξέρουμε αν «δουλεύει»
«Αχτίδα» αισιοδοξίας φαίνεται ότι γεννούν οι δοκιμές του φαρμάκου Remdesivir στις ΗΠΑ, αφού όλο και περισσότεροι ασθενείς παίρνουν μέρος στην πειραματική χρήση του
«Αχτίδα» αισιοδοξίας φαίνεται ότι γεννούν οι δοκιμές του φαρμάκου Remdesivir στις ΗΠΑ, αφού όλο και περισσότεροι ασθενείς παίρνουν μέρος στην πειραματική χρήση του.
Αν και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, τα μηνύματα που μας έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού είναι -αν μη τι άλλο- ενθαρρυντικά.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Aneesh Mehta, του κέντρου εμβολιασμού της Ατλάντα,μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC «υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι» για τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνος και η ομάδα του, που πραγματοποιούν δοκιμές του εν λόγω φαρμάκου, τις ερχόμενες εβδομάδες θα έχουν μια σαφή εικόνα για το εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κοροναϊού.
Για τη χρήση του φαρμάκου μίλησε και ο Τζαγκ Σινγκ, καρδιολόγος του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και ασθενής με κοροναϊό. Όπως εξήγησε, δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο, προκειμένου να συμμετάσχει στην κλινική δοκιμή του φαρμάκου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Κόμονγουελθ, Αρούν Σαγιάλ, μιλώντας για το φάρμακο, εξήγησε πως είναι ένα αντιβιοτικό και έχει σχεδιαστεί, ώστε να επιβραδύνει ή να σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού. Όταν ο ιός δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί πλέον, τότε το ιικό φορτίο υποχωρεί και τα φυσικά συστήματα θεραπείας του σώματος αναλαμβάνουν και υποβοηθούν τη διαδικασία ανάρρωσης.
«Θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα μαζικά τεστ»
Ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Δαΐκος, μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΪ για το Remdesivir, είπε πως το φάρμακο αυτό έχει δείξει να δρα κατά του ιού σε πειραματόζωα και πρόκειται να αρχίσουν οι κλινικές μελέτες. Όταν θα είναι έτοιμο, θα έρθει και στην Ελλάδα.
Οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου 40 άτομα σε τέσσερις συνεργαζόμενες πανεπιστημιακές κλινικές. Οι διαδικασίες θα είναι πολύ σύντομες, όπως είπε. Επίσης, δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και μαζικά τεστ.
- Ισραήλ: Αεροπορική επίθεση σε βάρος των Χούθι στην Υεμένη
- Η Νάταλι Πόρτμαν με «χριστουγεννιάτικο» μαύρο μπικίνι στο Σεν Μπαρτς μετά το διαζύγιο
- Λαβρόφ: Η Γαλλία πρότεινε διάλογο για το ουκρανικό χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας
- Μονακό: Τέλος και επίσημα ο Κορκμάζ (pic)
- Λάρισα: Οχήματα εγκλωβίστηκαν σε ορεινά χωριά λόγω έντονης χιονόπτωσης
- Το μπουκάλι – «σκονάκι» του Πίκφορντ έκανε και πάλι τη… δουλειά του (pic)