Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαύρες φακές, σύγλινο, τυρί Μετσοβόνε και τηγανητό αβγό

Μαύρες φακές, σύγλινο, τυρί Μετσοβόνε και τηγανητό αβγό

Χορταστική και γευστική σαλάτα με όσπρια, λαχανικά, μυρωδικά, τυρί, αυγό και μανιάτικο αλλαντικό.

Προετοιμασία 20′ Ψήσιμο περίπου 30′

Υλικά (για 4 μερίδες)

260 γρ. μαύρες φακές

1 φύλλο δάφνη

200 γρ. κολοκύθα, σε κύβους

200 γρ. σύγλινο, σε μικρές μπουκίτσες

50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους

2 κουτ. σούπας σέλερι, σε λεπτές φέτες

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

120 γρ. τυρί Μετσοβόνε, σε μικρούς κύβους

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

40 ml ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

15 ml πετιμέζι

20 ml ξίδι βαλσάμικο

Θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το αβγό

4 αβγά

Λάδι για τηγάνισμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, μαζί με το φυλλαράκι δάφνης. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η κολοκύθα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Στον φούρνο. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω τα κομματάκια κολοκύθας, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 15′.

Στο τηγάνι. Αυτός ο τρόπος είναι πιο γρήγορος. Αγοράζουμε έτοιμη κολοκύθα στον ατμό από το σουπερμάρκετ. Την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά την κολοκύθα μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φακές με τα υπόλοιπα υλικά.

Ντρέσινγκ

Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα με το πετιμέζι και το ξίδι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε 4 πιάτα.

Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα αβγά. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τοποθετούμε ένα αβγό πάνω από την κάθε σαλάτα.

Must in

Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ

Ανεξαρτήτως πρακτικής εφαρμογής, τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ενισχύουν την πίεση προς τις δυτικές κυβερνήσεις να μετατοπιστούν από την υποστήριξη των ισραηλινών πολεμικών επιχειρήσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024