Corriere della Sera : Η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη
Στην κρίση του κοροναϊού και πώς η Ελλάδα την αντιμετωπίζει με επιτυχία αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σε άρθρο της. «Αυτή τη φορά η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη» τονίζει.
- The Lancet: Υποτιμημένος κατά 41% ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα
- Τέλος η κρατική χρηματοδότηση για τους Σπαρτιάτες - Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή
- Νέα πτώση για το Bitcoin - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο
- Κάιλι Μινόγκ: Από τη δεκαετία του ’80 στο σήμερα – Η ιστορία της pop μέσα σε μια βραδιά
Στην κρίση του κοροναϊού και πώς η Ελλάδα την αντιμετωπίζει με επιτυχία αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σε άρθρο της. «Αυτή τη φορά η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη» τονίζει.
«Η καλύτερη αντίδραση»
«Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» διερωτάται η Corriere della Sera.
Αμέσως μετά, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κοροναϊού.
«Η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη»
Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη».
Η Corriere προσθέτει ότι η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα τιταλικά».
«Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει απ’ τους Αγιους Τόπους.
Οι Έλληνες σεβάστηκαν τα μέτρα
«Αλλά – τονίζει η εφημερίδα του Μιλάνου – τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση».
«Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», καταλήγει η Corriere della Sera.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις