Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τα 400.000 περιστατικά κοροναϊού και οι πολιτείες που αγωνίζονται με συντριπτικούς αριθμούς κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, φέρνουν ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα για να πολεμήσουν τον ιό.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τις 12.910, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο αριθμός αυτός ακολούθησε ένα «ρεκόρ» νεκρών την Τρίτη, όταν αναφέρθηκαν 1.736 επιπλέον θάνατοι.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς ήταν στη Νέα Υόρκη. Και αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι υψηλότεροι, όπως δήλωσε η Δρ. Deborah Birx σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι μπορεί να υπήρχαν πρόωροι θάνατοι που δεν είχαν συσχετιστεί με τον κοροναϊό, αλλά θα έπρεπε να έχουν.

Τα νοσοκομεία του κράτους έχουν αγωνιστεί για τη θεραπεία του ιού, καθώς οι αυξανόμενες περιπτώσεις έχουν ασκήσει εξίσου αυξανόμενη πίεση στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας και στην παροχή αναπνευστήρων.

Την ίδια ώρα, 9.169 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 21.711 έχουν αναρρώσει πλήρως.

Πηγή: edition.cnn.com, worldometers.info