Κοροναϊός: Πρέπει να φοράμε γάντια και μάσκες; – Οι συστάσεις Τσιόδρα
Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας και γαντιών κατά του κοροναϊού έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας και γαντιών κατά του κοροναϊού έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Όσον αφορά τις μάσκες, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως στην παρούσα φάση δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση της.
«Η επιτροπή συζήτησε το θέμα της χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό. Η επιτροπή ενημερώθηκε αναλυτικά και συμφώνησε με το ECDC ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο μέτρο ανάλογα με την πορεία της επιδημίας. Συζητήθηκε και η πιθανή αύξηση κινδύνου. Στην παρούσα φάση δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο πρόσωπο σημείωσε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας».
Η χρήση γαντιών
Μιλώντας για τα γάντια, είπε πως υπάρχουν λίγα στοιχεία για το εάν προστατεύουν πραγματικά από τη μόλυνση του κοροναϊού. «Η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης περισσότερο κακό μπορούν να κάνουν παρά καλό» τόνισε.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση γαντιών μιας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και συνέστησε στον κόσμο να πλένει τα χέρια με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό εάν έχει μόλις γυρίσει από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
«Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια οδηγεί σε εφησυχασμό. Ο ιός μπορεί να μολύνει τα γάντια. Έρευνες έχουν γίνει και δείχνουν ότι αγγίζουμε το πρόσωπά μας από 3 έως 23 φορές την ώρα. Όταν βγάζουμε τα γάντια μπορεί επίσης να μολυνθούμε, οπότε το πλύσιμο είναι αναγκαίο μετά. Ο ΠΟΥ δεν τα συστήνει. Τα γάντια στο γενικό κοινό λειτουργούν ως απόσπαση της προσοχής» κατέληξε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις