Τηγανητό ρύζι
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 20′
Υλικά (για 4 άτομα)
25 ml ελαιόλαδο
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
1 κουτ. γλυκού σόγια σος
600 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
1/3 ματσάκι μαιντανός και σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας σουσάμι
2 κουτ. σούπας oyster sauce
Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για 4′ – 5′. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5′ – 6′. Προσθέτουμε τα αβγά και μαγειρεύουμε για περίπου 2′, ανακατεύοντας για να ψηθούν και να σπάσουν σε κομμάτια. Ρίχνουμε τη σόγια σος, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το σουσάμι και περιχύνουμε με την oyster sauce. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις