Στο Παρίσι oι 300 Ευρωπαίοι που είχαν εγκλωβιστεί στον Ισημερινό λόγω βλάβης του αεροσκάφους
Στο Παρίσι αναμένεται αεροσκάφος με περίπου 300 Ευρωπαίους που είχε αναγκαστεί να προσγειωθεί στη Γουαγιακίλ του Ισημερινού
Για το Παρίσι αναχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, αεροσκάφος με περίπου 300 Ευρωπαίους — οι μισοί και πλέον είναι Γάλλοι — το οποίο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Γουαγιακίλ, επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στον Ισημερινό, εξαιτίας τεχνικής βλάβης.
«Απογειώθηκε στις 12:42 (τοπική ώρα, 20:42 ώρα Ελλάδας)», επιβεβαίωσε η Ντανιέλα Αροσεμένα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου της πόλης.
Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Κίτο, ο Ζαν-Μπατίστ Σοβέν, επιβεβαίωσε την «αναχώρηση της πτήσης« με περίπου 300 Ευρωπαίους, ανάμεσα στους οποίους είναι τουλάχιστον 170 Γάλλοι, καθώς και Ισπανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και περίπου δέκα ακόμη πολίτες άλλων κρατών.
Η πτήση τσάρτερ της ισπανικής εταιρείας Air Europa, την οποία οργάνωσε η γαλλική κυβέρνηση, προσγειώθηκε αρχικά στο Κίτο, όπου επιβιβάστηκαν οι Ευρωπαίοι, πριν αναγκαστεί να κάνει σταθμό στη Γουαγιακίλ. Κατόπιν χάραξε πορεία προς το Παρίσι, σύμφωνα με τον πρεσβευτή.
«Η βλάβη επιδιορθώθηκε», εξήγησε ο διπλωμάτης.
Η γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία είχε ανακοινώσει ότι «σκοπός της πτήσης ήταν να επιτραπεί στους γάλλους πολίτες και τους υπηκόους άλλων ευρωπαϊκών κρατών να επιστρέψουν στις πατρίδες τους» από τον Ισημερινό, χώρα όπου καταγράφονταν μέχρι χθες σχεδόν 5.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και τουλάχιστον 272 θάνατοι.
Στην επαρχία Γουάγιας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το λιμάνι Γουαγιακίλ, συγκεντρώνονται πάνω από τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στον Ισημερινό, συγκριτικά μικρής χώρας της Λατινικής Αμερικής με περίπου 17,5 εκατομμύρια κατοίκους, που όμως έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στην περιφέρεια, έπειτα από τον γίγαντα της περιοχής, τη Βραζιλία.
Οι ξένοι τουρίστες παγιδεύτηκαν στον Ισημερινό μετά την απόφαση της κυβέρνησης πριν από περίπου έναν μήνα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να κλείσει τα σύνορα και να αναστείλει όλες τις αεροπορικές συνδέσεις, εξαιρουμένων μόνο πτήσεων ανθρωπιστικής φύσης χωρίς επιβάτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις