Είχε Πάρκινσον ο Χίτλερ ; Τι αναφέρουν σχετικές έρευνες
Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον, είναι ευκαιρία να αναφερθούμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με τον δικτάτορα και ηγέτη των Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Προς το τέλος της ζωής του Χίτλερ, ορισμένοι πιστεύουν ότι η ασταθή του συμπεριφορά και η προβληματική σωματική του εμφάνιση, προκλήθηκαν από τη νόσο του Πάρκινσον.
Επιστημονικές έρευνες
Υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιστημονικές μελέτες (εδώ και εδώ) του 2015 για νευρολογικές ασθένειες, όπου αναφέρεται, ότι ο Χίτλερ μπορεί να είχε γίνει απερίσκεπτος και βίαιος λόγω της εκφυλιστικής νόσου του Πάρκινσον.
Τα αποδεικτικά στοιχεία από τα έγγραφα και τις μαρτυρίες ανθρώπων της εποχής έδειξαν ότι ο Χίτλερ είχε αναπτύξει ένα τρέμουλο στα χέρια του (ειδικά στο αριστερό) και πολλοί πιστεύουν τώρα ότι αυτό οφείλεται στο Πάρκινσον, το οποίο πιθανώς να “εξηγεί” και τις (τουλάχιστον) αμφιλεγόμενες απαφάσεις του προς το τέλος της ζωής του.
Η μία από αυτές τις μελέτες διεξήχθη από ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και τα συμπεράσματά της δημοσιεύθηκαν στη συνέχεια σε ιατρικό περιοδικό, World Neurosurgery. Η μελέτη εξέτασε επίσημα αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο και γραπτές μαρτυρίες σχετικά με τη συμπεριφορά του Χίτλερ, την κινησιολογία και τις δράσεις του.
Τα αποτελέσματα της μελέτης υποστηρίζουν ότι από την ανάλυση των βιντεοταινιών κατά τα τελευταία 10-12 χρόνια της ζωής του Χίτλερ παρατηρείται αξιοσημείωτη επιδείνωση της κινητικής του λειτουργίας και μέχρι την στιγμή που αυτοκτόνησε, είχε ήδη αναπτύξει έντονο τρέμουλο και στα δύο του χέρια.
Συμπτώματα
Άλλα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον είναι ο αργός ρυθμός βηματισμού (βραδυκινησία), η ελαφρά κάμψη στην στάση του σώματος, η δυσκολία στην εστίαση/προσοχή σε μία δραστηριότητα, ο λήθαργος και έλλειψη κινήτρων.
Αν ο Χίτλερ είχε νόσο του Πάρκινσον, πολλοί ερευνητές πίσω από αυτές τις μελέτες πιστεύουν ότι μπορεί να τον είχε κάνει να παίρνει βιαστικές, ή εσφαλμένες αποφάσεις κατά τη διάρκεια του Πολέμου, όπως η πρώιμη εισβολή στην Ρωσία το 1941 και η έλλειψη άμυνας στη Νορμανδία, όταν οι Σύμμαχοι πραγματοποίησαν εκεί μία απόβαση-κλειδί στην έκβαση του Πολέμου.
Ο δρ. Tom Hutton, νευρολόγος που συνέταξε μία από τις μελέτες, δήλωσε ότι ο Χίτλερ υπέφερε από σωματικά και ψυχικά συμπτώματα της νόσου, αλλά οι βοηθοί του το κράτησαν μυστικό. Αναφέρει, ότι κατά τη διάρκεια της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδίας, ο Χίτλερ είχε ήδη Πάρκινσον για 10 χρόνια και θα αντιμετώπιζε προβλήματα στην επεξεργασία αντιφατικών πληροφοριών, εξ ου και η αρχική του άρνηση να επιτρέψει σε μονάδες Panzer να μετακινηθούν στον τόπο της εισβολής.
Πολλά άλλα γνωρίσματα έχουν συσχετιστεί με τη νόσο του Πάρκινσον, συμπεριλαμβανομένου του άστατου χαρακτήρα του Χίτλερ, και του ότι δεν επεδείκνυε τύψεις, ή συμπάθεια για τους άλλους, σύμφωνα με την Daily Mail.
Τα βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο Χίτλερ είχε Πάρκινσον
Εδώ και πολλά χρόνια που αυτή η θεωρία περί της ασθένειας του Αδόλφου Χίτλερ εξαπλώθηκε, η βασική απόδειξη είναι ορισμένα βίντεο της εποχής. Οι επιστημονικές αναλύσεις που έχουν γίνει από έγκυρους οργανισμούς (όπως το Smithsonian και το National Geographic) δεν έχουν αμφισβητηθεί επί της ουσίας.
Το βασικό βίντεο είναι από υποδοχή και χαιρετισμό που απηύθυνε ο ίδιο ο Αδόλφος Χίτλερ σε λιγοστούς Γερμανούς στρατιώτες έξω από το κρυσφήγετό του στο Βερολίνο, λίγο πριν την πλήρη κατάρρευσή του. Αν και η ναζιστική προπαγάνδα προσπάθησε να κόψει και να καταστρέψει ορισμένα πλάνα, εντούτοις το αυθεντικό φιλμ διασώθηκε και δείχνει ξεκάθαρα το έντονο πρόβλημα του Χίτλερ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις