Στο «κόκκινο» η αγωνία των υποψηφίων – Τι θα γίνει με τα σχολεία και τις πανελλαδικές
Η παράταση στο «λουκέτο» για τις σχολικές μονάδες έχει βυθίσει στην αβεβαιότητα χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Μεγαλώνει η αβεβαιότητα μέρα με τη μέρα για τους χιλιάδες υποψηφίους που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις μετά και την απόφαση για παράταση του «λουκέτου» στις σχολικές μονάδες έως τις 10 Μαϊου.
Το υπουργείο Παιδείας έχει στο τραπέζι δύο σενάρια προκειμένου να δοθεί λύση για τις πανελλαδικές. Το πρώτο είναι να διεξαχθούν οι εξετάσεις τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου και το δεύτερο – το οποίο θεωρείται το πιο ακραίο αλλά όχι απίθανο – να διεξαχθούν τον Σεπτέμβρη.
Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα. Το υπουργείο περιμένει το… σήμα των επιστημόνων προκειμένου να αποφασιστεί πως θα επανέλθει η… κανονικότητα στα σχολεία.
Αν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις 10 Μάιο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα επιχειρήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος με παράταση του σχολικού έτους, αλλά και εντατικοποίηση των μαθημάτων.
«Ο Απρίλης είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Τότε θα κριθεί σε τι βαθμό τα μέτρα έχουν αποτελεσματικότητα. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε μιλήσει για την σταθερή επιδίωξη μας να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες . Στόχος μας να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές τον Ιούνιο» τόνισε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Το υπουργείο Παιδείας θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει το σενάριο του Σεπτεμβρίου καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τους υποψηφίους καθώς μετά από μία μακρά περίοδο… εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας, θα έπρεπε να προετοιμάζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για τις πανελλαδικές.
Η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει τα πάντα ώστε – εάν είναι εφικτό και δοθεί το «πράσινο φως» από τους ειδικούς – να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις κοντά στον αρχικό προγραμματισμό.
Τι θα γίνει με τους εισακτέους στα ΑΕΙ
Μετά το πρώτο βήμα που έγινε με την ανακοίνωση της περικοπής της ύλης και με το ερώτημα του χρόνου διεξαγωγής των πανελλαδικών να παραμένει ανοιχτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας επεξεργάζονται αυτό το διάστημα και τον αριθμό των εισακτέων που θα ανακοινωθεί για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πως θα κινηθεί το υπουργείο Παιδείας σε αυτό το κομμάτι του παζλ των πανελλαδικών εξαιτίας και της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί και στο κομμάτι της εκπαίδευσης.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αφού λάβουν υπόψη και τις εισηγήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θα ανακοινώσουν το προσεχές διάστημα τον αριθμό των εισακτέων ανά τμήμα και σχολή.
Γρίφος με τις προαγωγικές εξετάσεις
Για το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων, η κ. Κεραμέως έχει τονίσει ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα δεδομένα. «Η πρώτη προτεραιότητα είναι η κάλυψη της ύλης. Θα δούμε τι θα κάνουμε και με τις προαγωγικές εξετάσεις» σημειώνει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις