Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 40΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

3 μέτριες φέτες ψωμί χωρίς την κόρα

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από τρανς

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 φλ. του καφέ νερό

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

5 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο, το ψωμί (το οποίο έχουμε στραγγίσει πολύ καλά), το κύμινο, την πάπρικα, αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να «ξεκουραστεί».

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια δίνοντάς τους ένα στρογγυλό σχήμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο γκριλ στους 180°C για 40 λεπτά.