Κεφτεδάκια στον φούρνο
Είναι μυρωδάτα και ιδανικά για όσους προσέχουν την διατροφή τους – κάθε μερίδα έχει 358 θερμίδες.
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 40΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
3 μέτριες φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από τρανς
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 φλ. του καφέ νερό
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
5 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο, το ψωμί (το οποίο έχουμε στραγγίσει πολύ καλά), το κύμινο, την πάπρικα, αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια δίνοντάς τους ένα στρογγυλό σχήμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο γκριλ στους 180°C για 40 λεπτά.
- ΗΠΑ: Δύο στρατιώτες πήραν μετάλλιο 160 χρόνια μετά τον θάνατό τους
- Γάζα: Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός, δηλώνει η Μοσάντ
- Οικονομία: Δεξιότητες και κοινωνική συνοχή – Απολογισμός του ΕΣΠΑ 2014-2020
- Τεχνητή νοημοσύνη: Η Κίνα έχει πάρει «κεφάλι» στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της GEN AI
- Άμπου Ντάμπι: Ξεμένει από χώρους γραφείων
- Συμφωνία ΗΠΑ – Βενεζουέλας για βελτίωση των διμερών σχέσεών τους