Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί
Η Κυριακή των Βαίων θέλει ψάρι
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος, κομμένος σε μερίδες
Αλάτι (προσοχή, πολύ λίγο εάν ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός), πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρα το κρεμμύδι και τις πατάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να σοταριστεί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και στη συνέχεια τον ζωμό και τη δάφνη. Βράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα (περίπου 10 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αν οι ντομάτες είναι ξινές, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στα τελευταία λεπτά νιφάδες σκόρδου και μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις