Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί
Η Κυριακή των Βαίων θέλει ψάρι
Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος, κομμένος σε μερίδες
Αλάτι (προσοχή, πολύ λίγο εάν ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός), πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρα το κρεμμύδι και τις πατάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να σοταριστεί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και στη συνέχεια τον ζωμό και τη δάφνη. Βράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα (περίπου 10 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αν οι ντομάτες είναι ξινές, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στα τελευταία λεπτά νιφάδες σκόρδου και μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Καυστικό, συγκινητικό, αληθινό: Η τριλογία της πραγματικής πολιτικής σάτιρας το μυστικό του Αλ Τσαντίρι Νιουζ
- Πρώτη αντίδραση Νετανιάχου στο ένταλμα σύλληψής του
- Το «ευχαριστώ» του Τσιτσιπά στον Ναδάλ (vid)
- Η στιγμή της σύγκρουσης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με τον άτυχο μοτοσικλετιστή – Σοκαριστικό βίντεο
- «Το ουκρανικό μέτωπο μπορεί να καταρρεύσει κάτω από την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων» λέει το BBC
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ θυμάται την πρώτη του συνάντηση με την Τζούλια Ρόμπερτς με αφορμή το «Pretty Woman»