Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί
Η Κυριακή των Βαίων θέλει ψάρι
Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος, κομμένος σε μερίδες
Αλάτι (προσοχή, πολύ λίγο εάν ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός), πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρα το κρεμμύδι και τις πατάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να σοταριστεί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και στη συνέχεια τον ζωμό και τη δάφνη. Βράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα (περίπου 10 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αν οι ντομάτες είναι ξινές, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στα τελευταία λεπτά νιφάδες σκόρδου και μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σάρα Σαρίφ: Χαροπαλεύει ο πατέρας και δολοφόνος της 10χρονης – Του επιτέθηκαν στη φυλακή
- Χάποελ Ιερουσαλήμ – Άρης 90-85: Πήγε για την έκπληξη, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες
- Ζελένσκι: Ο Τραμπ μπορεί να μας βοηθήσει να σταματήσουμε τον Πούτιν
- Άγιοι Ανάργυροι: «Έζησα από θαύμα – Δεν περνάω κάτω από μπαλκόνια» λέει η 15χρονη που τραυματίστηκε από σοβάδες
- Σπάνιο Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό
- Bεζένκοφ: «Κάναμε φοβερό δεύτερο ημίχρονο»