Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί
Η Κυριακή των Βαίων θέλει ψάρι
Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος, κομμένος σε μερίδες
Αλάτι (προσοχή, πολύ λίγο εάν ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός), πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρα το κρεμμύδι και τις πατάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να σοταριστεί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και στη συνέχεια τον ζωμό και τη δάφνη. Βράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα (περίπου 10 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αν οι ντομάτες είναι ξινές, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στα τελευταία λεπτά νιφάδες σκόρδου και μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Φάμελλος: Πρέπει να γίνει ντιμπέιτ – Έβαλα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πάει άλλο
- Έφτασε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ ο ΡαϊΚουάν Γκρέι
- Άγιος Παντελεήμονας: «Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι» – Νέα πορεία για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ
- Γλυφάδα: Έναν ενήλικα με τατουάζ αναζητά η Αστυνομία για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης από ανήλικες
- ΕΛΓΑ: Παράταση για την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς
- Έκθεση τέχνης για τον μισογυνισμό επέτρεπε την είσοδο μόνο σε γυναίκες ώσπου ένας άντρας έκανε μήνυση