Νέα Υόρκη : Το 80% των ασθενών με COVID-19 πέθαναν ενώ δέχθηκαν υποστήριξη με αναπνευστήρα
Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι μάλλον η αναπνευστική υποστήριξη με αναπνευστήρες, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σε πολλες περιπτώσεις
- Παραδέχθηκε τους «λευκούς γάμους» η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Χρειάζεται ψυχολόγο» λέει η δικηγόρος της
- «Στο έλεος των fund» – Σε υπερήλικα με σύνταξη 395 ευρώ, του ζητούν 800€ για να μην βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του
- Washington Post: Αιμορραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
- «Έχουμε μάθει να ζούμε με τον πόνο» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Έμμας
Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Νέα Υόρκη, οι 8 στους 10 που είχαν δεχθεί αναπανευστική υποστήριξη από αναπνευστήρα πέθαναν, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον περισσότερο κακό προσφέρει, παρά καλό.
Εκτιμήσεις – Θνησιμότητα
Όπως αναφέρει το Business Insider το οποίο επικαλείται το Associated Press (AP), Νεοϋορκέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον το 80% των ασθενών με κοροναϊό που δέχθηκαν τη συγκεκριμένη αναπνευστική υποστήριξη, πέθανε.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το αντίστοιχο ποσοστό των νοσούντων με αναπνευστική λοίμωξη που καταλήγει -παρά τη μηχανική υποστήριξη- ανέρχεται σε 40%-50%.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι στη Νέα Υόρκη, τα ποσοστά θνησιμότητας από άτομα που δέχθηκαν αναπνευστική υποστήριξη, είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι βλάβες που προξενεί ο αναπνευστήρας
Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι μάλλον η αναπνευστική υποστήριξη με αναπνευστήρες, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σε πολλες περιπτώσεις.
Ως εκ τούτου, η Δρ. Τίφανι Όσμπορν, ιατρός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, δήλωσε το εξής στο NPR:
«Ο ίδιος ο αναπνευστήρας μπορεί να καταστρέψει τον ιστό του πνεύμονα επειδή προξενείται πίεση για να βοηθήσει το οξυγόνο να εισέλθει στους πνεύμονες».
Η Δρ. Νεγκίν Νατζιζαντέχ, εξειδικευμένη ιατρός Πνευμονολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Northwell, δήλωσε στο NPR, πως «οι αναπνευστήρες μπορεί να λειτουργούν σε ασθενείς με πνευμονία, αλλά όχι σε εκείνους με COVID-19».
Η κ. Νατζιζαντέχ ανέφερε ότι ο κορονοϊός προκαλεί πολύ περισσότερη βλάβη στους πνεύμονες από ό,τι οι ασθένειες, όπως η γρίπη, καθώς «υπάρχει υγρό και τοξικές χημικές κυτοκίνες, όπως τις αποκαλούμε, που «τρέχουν» σε ολόκληρο τον πνευμονικό ιστό».
Οι γιατροί, αναζητούν νέους τρόπους για να μπορούν οι ασθενείς να πάρουν το οξυγόνο. Τους αλλάζουν θέσεις και παρέχουν οξείδιο του αζώτου, με στόχο την αύξηση της ροής του αίματος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις