Δραγασάκης στο MEGA: Αν δε διαγραφούν τα χρέη θα πάμε σε νέα λιτότητα
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης για τις συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κοροναϊού κι τι μέλλει γενέσθαι σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο μετά το πέρας της κρίσης αυτής.
Έκανε λόγο για «την πιο πρωτότυπη κρίση που έχει ζήσει ο κόσμος τον τελευταίο αιώνα» και επεσήμανε πως είναι μεν μια υγειονομική κρίση, ωστόσο, «είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε ότι ήδη η κρίση αυτή παράγει μια οικονομική και κοινωνική κρίση».
Αναφέρθηκε στον κίνδυνο φτωχοποίησης και την αύξηση του χρέους μετά τα μέτρα της Ευρώπης για χορήγηση δανείων στις πληγείσες από τον ιό χώρες.
Για τον ίδιο, απαιτούνται μέτρα άμεσης εμβέλειας που θα πολεμήσουν τον κοροναϊό και σε επόμενη φάση θα κυριαρχήσει το οικονομικό θέμα.
«Ήρθε η στιγμή η Ευρώπη να αποκτήσει μηχανισμό έκδοσης κοινού χρέους. Αν γίνει αυτό, όλο το χρέος που δημιουργείται σήμερα θα μπορέσει να απορροφηθεί. Αν δε συμβεί αυτό, τότε η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε κρίση χρέους και έκρηξη των εσωτερικών ανισοτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως «αν δεν διαγραφούν τα χρέη, θα υπάρχουν δυνάμεις που θα πιέσουν για μια νέα λιτότητα».
«Πρέπει από τώρα να θέσουμε τους όρους για να αποτρέψουμε τα αρνητικά σενάρια», υποστήριξε.
Για τα μέτρα της κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση, ο κ. Δραγασάκης ισχυρίστηκε πως βασίζονται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αυτό που χρειάζεται είναι οργανωμένη δράση.
Τέλος, μίλησε για τη συμπεριφορά του κόσμου υποστηρίζοντας πως «πειθαρχεί αυτοβούλως, ωστόσο η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει λάθος ανάγνωση της διάθεσής του ούτε να πράττει εις βάρος των εργαζομένων».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις