Κορκίδης: Πόσο κοστίζει το φετινό Πασχαλινό τραπέζι
Αναφορικά με την τιμή του αρνιού, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ανέφερε ότι φέτος κυμαίνεται χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.
Καθησυχαστικός για την επάρκεια των προϊόντων παρά τα μέτρα περιορισμού εμφανίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης και τονίζει σχετικά με την κίνηση του Πάσχα, το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά.
«Το πασχαλινό καλάθι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το περσινό και κοντά στα 54 ευρώ», εκτίμησε συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης.
Αναφορικά με την τιμή του αρνιού, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ανέφερε ότι φέτος κυμαίνεται χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η τιμή του αρνιού κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι και κοντά στα 4 ευρώ το κιλό, ενώ δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων», καθησυχάζοντας αναφορικά με την επάρκεια αγαθών στα ράφια μεγάλων και μικρών καταστημάτων τροφίμων.
Αναλυτικότερα, ο κ. Κορκίδης ανέφερε τα εξής:
«Στην Ελλάδα, υπό νορμάλ συνθήκες, θα μιλούσαμε για τη κίνηση της πασχαλινής αγοράς, τις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού και του οβελία. Όμως, δυστυχώς, φέτος το Πάσχα, οι συνθήκες που ζούμε είναι διαφορετικές. Το ευτύχημα είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, ούτε βεβαίως ελλείψεις αγαθών στα ράφια μεγάλων και μικρών καταστημάτων τροφίμων. Το πασχαλινό καλάθι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το περσινό και κοντά στα 54 ευρώ, ενώ η τιμή του αρνιού κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι και κοντά στα 4 ευρώ το κιλό. Υπάρχουν, μάλιστα, 700.000 αμνοερίφια στα ψυγεία και άλλο 1,5 εκ. στα μαντριά, με την εκτίμηση πως 500.000 θα μείνουν απούλητα, λόγω της μείωσης των εξαγωγών κατά 1/3 από πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη, στις τιμές χονδρικής υπάρχουν ορισμένες αυξήσεις, λόγω του ιού, στα οπωροκηπευτικά και τα φρούτα, κυρίως από τις δυσκολίες στη συγκομιδή, αλλά, πάρα την αυξημένη ζήτηση, υπάρχει επάρκεια στην αγορά. Είναι γεγονός πως η εγχώρια παραγωγή τροφίμων δεν έχει υποκαταστήσει τις εισαγωγές τροφίμων, παρά το γεγονός πως οι εξαγωγές μας σε τρόφιμα κινήθηκαν ανοδικά το 2019, κυρίως προς Ιταλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των καταναλωτών, αφού η αγροτική μας παραγωγή και η διάθεση τροφίμων είναι διαρκής, επαρκής και ασφαλής».
- Αγορές: Πότε ξεκινάνε οι χειμερινές εκπτώσεις – Όσα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
- Τι να κάνεις αν το στομάχι «διαμαρτύρεται» μετά τις υπερβολές των γιορτών
- Καιρός: Τοπικές βροχές την Παρασκευή, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
- Κεφάλι παίρνουν οι μικρές βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές με εγκρίσεις θεραπειών στις ΗΠΑ
- Κυβέρνηση: Ψάχνουν αντίδοτα σε επτά ανοιχτές πληγές
- «Flight Risk»: Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη θέση του σκηνοθέτη