![Φρέσκα κουκιά με ντομάτα](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/04/δευτερα-φρέσκα-κουκιά-με-ντομάτα-768x512.jpg)
Φρέσκα κουκιά με ντομάτα
Το ανοιξιάτικο λαχανικό συνδυάζεται υπέροχα με τον μάραθο.
Spotlight
-
«Απόλυτη ανοησία» - Tο «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία» κατακρίθηκε από τους ίδιους τους ηθοποιούς του
-
Παππούδες και γιαγιάδες μιλούν για την αγάπη που παίρνουν από τα εγγόνια τους - «Έκλαιγα από ευγνωμοσύνη»
-
Τα καλύτερα πάρκα και δάση στην Αθήνα για το ιδανικό πικνίκ
-
Οι Εργατικοί ετοιμάζονται για κυβέρνηση στη Βρετανία μετά από 14 χρόνια - Για τη 2η θέση αγωνίζονται οι Τόρις
Προετοιμασία 30’ Μαγείρεμα 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 2-3 μερίδες)
500 γρ. φρέσκα κουκιά, ολόκληρα (επιλέγουμε να είναι τρυφερά και λεπτά, το πολύ όσο ένα δάχτυλο. Αν δεν βρούμε, κρατάμε τους σπόρους μόνο)
240 ml ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα
½ φλ. φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος
2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
Μερικά φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τα κουκιά στα πλάγια σαν τα φασολάκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κουκιά, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Βάζουμε την ντομάτα και νερό ίσα να τα σκεπάσει. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1 ώρα).
Προς το τέλος, διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Πιάνουμε από τα χερούλια την κατσαρόλα, αναταράσσουμε και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις