Φρέσκα κουκιά με ντομάτα
Το ανοιξιάτικο λαχανικό συνδυάζεται υπέροχα με τον μάραθο.
Προετοιμασία 30’ Μαγείρεμα 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 2-3 μερίδες)
500 γρ. φρέσκα κουκιά, ολόκληρα (επιλέγουμε να είναι τρυφερά και λεπτά, το πολύ όσο ένα δάχτυλο. Αν δεν βρούμε, κρατάμε τους σπόρους μόνο)
240 ml ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα
½ φλ. φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος
2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
Μερικά φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τα κουκιά στα πλάγια σαν τα φασολάκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κουκιά, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Βάζουμε την ντομάτα και νερό ίσα να τα σκεπάσει. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1 ώρα).
Προς το τέλος, διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Πιάνουμε από τα χερούλια την κατσαρόλα, αναταράσσουμε και σερβίρουμε
- Ελ Κααμπί: «Ευχαριστώ τον κόσμο – Είμαστε μια οικογένεια»
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Θέλω να συγχαρώ τον Σωκράτη Φάμελλο, θα είμαι δίπλα του, λέει ο Νίκος Φαραντούρης
- Ισπανία: Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν για δολοφονία με ομοφοβικά κίνητρα
- Υπερθέαμα: Highlights από τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Super League – Δείτε όλα τα γκολ (vids)
- Όταν το Κογκρέσο καταδίκασε τους «Δέκα του Χόλιγουντ» – Αρνήθηκαν να καταδώσουν άλλους κομμουνιστές
- «Δεν με κατηγορούν οι Αρχές, με κατηγορούν όλοι οι άλλοι» – Τι απαντά η Ειρήνη Μουρτζούκου στη μητέρα της