Για «διγλωσσία» σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την Εκκλησία και «μικροπολιτικά παιχνίδια» σε βάρος των θυσιών των πολιτών επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα πρωτοφανούς διγλωσσίας

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, «οι χθεσινές τραγικές εικόνες πολιτών να μεταλαμβάνουν σε εκκλησίες εν μέσω πανδημίας, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μένει υπομονετικά σπίτι της εδώ και σχεδόν έναν μήνα, δεν είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης μίας μικρής μειοψηφίας».

«Είναι και αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διγλωσσίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της πανδημίας σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την Εκκλησία», προσθέτει.

«Μόλις την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρότρυνε τους πολίτες να παρακάμψουν τα μέτρα για να ασκήσουν ατομική λατρεία στις εκκλησίες της ενορίας τους τη Μεγάλη Εβδομάδα και χθες είδαμε τη γαλάζια Δήμαρχο Κέρκυρας να σπάει την καραντίνα», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Οι εκ των υστέρων αυτονόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια της ΝΔ σε βάρος των θυσιών των πολιτών».

Δικογραφίες και αυτόφωρο

Υπενθυμίζεται ότι για τα περιστατικά που έγιναν γνωστά την Κυριακή των Βαΐων, σε Κέρκυρα και Κουκάκι, όπου ιερείς, όχι απλά παραβίασαν τα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού αλλά κοινώνησαν πιστούς κρυφά, οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν επιληφθεί για τα περιστατικά, και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δύο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας είχε ζητήσει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

«Αυτά που συνέβησαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.