Ενα  ποτήρι που έχει νερό μέχρι τη μέση, άλλοι το βλέπουν μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο και αυτό συμβαίνει απανταχού της γης, μηδέ της Γιούτα εξαιρουμένης…

Το γράφω αυτό διότι ο Ρούντι Γκομπέρ βρήκε για τα καλά τον μπελά του, επειδή υπήρξε το πρώτο δεδηλωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στο ΝΒΑ και η αφετηρία της ιχνηλάτησής του!

Από τον γάλλο σέντερ κόλλησε και ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος δεν συγχωρεί τον συμπαίκτη του για την ανευθυνότητα την οποία επέδειξε στη συμπεριφορά του, με αποκορύφωμα την πλάκα που έκανε πιάνοντας τα τηλεοπτικά μικρόφωνα, χωρίς πάντως να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή ότι είχε προσβληθεί… Τώρα που και οι δυο νοσήσαντες παίκτες έγιναν καλά, άρχισαν τα όργανα, διότι ο Μίτσελ δεν θέλει όχι μόνο να ξαναμιλήσει στον Γκομπέρ, αλλά ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπει!

Το αποτέλεσμα; Εφόσον δεν συμφιλιωθούν, κάποιος από τους δυο παίκτες των Τζαζ πρέπει να τους αδειάσει τη γωνιά κι αυτός εικάζεται ότι θα είναι ο Γκομπέρ, λόγω συνθηκών συμβολαίου…

Αυτό είναι το μισοάδειο ποτήρι και αφορά τα ενδότερα και την επόμενη ημέρα των «Μορμόνων», αλλά με το φτωχό μου το μυαλό σκέπτομαι πως ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ πρέπει να ανακηρυχθεί σε… εθνικό ευεργέτη!

Οσο υπερβολική κι αν ηχεί αυτή η άποψη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και εδώ ισχύει η ελληνική παροιμία που λέει «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι»! Τι εννοώ; Ο Γκομπέρ υπήρξε και ο ηθικός, αλλά και ο φυσικός αυτουργός της άμεσης ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης του ΝΒΑ που έσπευσε, πρώτο από κάθε άλλη μεγάλη λίγκα του κόσμου, να κατεβάσει τα ρολά: τούτο συνέβη το βράδυ της 11ης Μαρτίου στην Chesapeake Energy Arena της Οκλαχόμα Σίτι όπου ένας γιατρός έτρεχε πανικόβλητος να ενημερώσει τους διαιτητές για το θετικό τεστ του λεγάμενου κι ελόγου τους έστειλαν κατεπειγόντως στα αποδυτήρια τους παίκτες που άκουγαν όρθιοι τις τελευταίες οδηγίες των προπονητών. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ανταμ Σίλβερ έβαζε λουκέτο σε ολόκληρο το ΝΒΑ και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία!