Υβόννη Μπόσνιακ : Έφτιαξε το πιο λαχταριστό πασχαλινό τσουρεκάκι
Η Υβόννη Μπόσνιακ λατρεύει τη μαγειρική και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρεκάκι
Η Υβόννη Μπόσνιακ λατρεύει τη μαγειρική και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή της για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρεκάκι.
Μάλιστα η Υβόννη Μπόσνιακ δεν δίνει απλώς τη συνταγή για το λαχταριστό τσουρεκάκι, αλλά μοιράζεται μαζί μας σε βίντεο όλη τη διαδικασία.
Για εκείνους που γνωρίζουν, το τσουρέκι δεν είναι εύκολο να πετύχει. Έτσι, η καθοδήγηση από την αγαπημένη σχεδιάστρια είναι απαραίτητη ώστε να έχει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα.
H συνταγή
Θα χρειαστούμε:
1. Μίγμα
120 ml γάλα χλιαρό
45 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2. Μίγμα
800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
240 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ μαχλέπι
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μαστίχα
3. Μίγμα
175 ml χλιαρό γάλα
2 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.γ άρωμα βανίλια
60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
4. Σύνθεση
2 αυγά ( λίγο από το ασπράδι τους ) 2 κ.σ νερό
Φιλέ Αμυγδάλου
Εκτέλεση
Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη σπάμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχουμε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε!
Τώρα θα βάλουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ πάνω από το μίγμα με τη μαγιά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.
Έπειτα θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα το ξανάχτυπήσουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ με λίγο λαδωμένο χέρι, και τη σχηματίζουμε σε ένα όμορφο μπαλάκι, και τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος στο σπίτι.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ μας πάνω στο πάγκο χωρίς να βάλουμε αλεύρι. Τη κόβουμε σε έξι ίσα κομμάτια.
Σχηματίζουμε ένα μπαστούνι το κάθε κομμάτι, και στη συνέχεια παίρνουμε 3 κομμάτια και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Έτσι έχουμε δύο όμορφα τσουρέκια.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά και μεταφέρουμε εκεί τα τσουρέκια μας. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα ξανά αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς.Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τα τσουρέκια μας με τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά( μετά από 20 λεπτά αλλάζουμε τη θέση από τα ταψιά πάνω κάτω και κάτω πάνω) Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί μας χωρίς να τα αγγίξουμε.
Καλό Πάσχα!
Και το βίντεο:
Όμως το πασχαλινό τσουρεκάκι δεν είναι η μόνη συνταγή που έχει μοιραστεί μαζί μας η Υβόννη Μπόσνιακ. Πριν από λίγες ημέρες έφτιαξε για μας cinnamon rolls!
Αυτό το διάστημα όπως όλοι έτσι κι εκείνη, μένει σπίτι με την οικογένειά της και τους φτιάχνει συνεχώς λιχουδιές. Η Υβόννη Μπόσνιακ μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανεβάζει βίντεο και μοιράζεται τις αγαπημένες της συνταγές, όπως αυτή από τα Cinnamon Rolls, που όλοι λατρεύουν.
Ιδού η συνταγή!
Για την ζύμη χρειαζόμαστε!
370 γρ. αλεύρι
160 ml χλιαρό γάλα
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
7 γρ. ξηρή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση χρειαζόμαστε!
130 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ,1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ άρωμα βανίλιας
Για το γλάσο χρειαζόμαστε!
100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ άρωμα βανίλιας
2 κ.σ γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,
προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ.
Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά.
Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή.
Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά με! Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο πλάι.Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο μας, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη.βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι!
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί.
Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’, Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!
Εδώ και το βίντεο!
- Νέα Αριστερά για προφυλάκιση Ρωμανού: Βαρύ πλήγμα στο κράτος δικαίου – Η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται
- Ρωσία: Αποκάλυψη για την πολεμική αεροπορία της από τη βρετανική στρατιωτική κατασκοπεία
- Ευρώ: Υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2 ετών – Υπό «τεράστια πίεση» το νόμισμα
- Επίσκεψη Βαρθολομαίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Περιστέρι, Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια
- Ισλανδία: Αεροπλάνο πετά πάνω από ηφαίστειο που «βρυχάται» στην Ισλανδία
- Ο απίθανος Ζέλσον που εγγυάται τις νίκες του Ολυμπιακού και η δύσκολη βραδιά του Ρότα…