Μαυρομάτικα με τουρσί
Μια σαλάτα με όσπρια που μπορεί να παίξει το ρόλο γεύματος
Προετοιμασία 20′ Μαγείρεμα 40′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
4-6 καυτερές πράσινες πιπεριές τουρσί, ολόκληρες
3 κ.σ. παντζάρι τουρσί, κομμένο σε κυβάκια
1 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτο τουρσί (καρότο, ντομάτα, κουνουπίδι, λάχανο, μελιτζάνα, πιπεριά) ή σε συνδυασμό της αρεσκείας σας, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 ml ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξίδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο κρύο νερό και τα μαυρομάτικα. Φέρνουμε σε βράση και τα σουρώνουμε αμέσως. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ξαναγεμίζουμε με κρύο νερό.
Αλατίζουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι, τα διάφορα τουρσιά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Athens Kallithea – Πανσερραϊκός 1-2: Διπλό στο 90+2′ με απίστευτο γκολ του Μπετανκόρ
- Πόσο κοντά είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος; Προετοιμασίες που δείχνουν ανάφλεξη
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Άουγκσμπουργκ
- Γαλλία: Στα «λευκά» το Παρίσι – Ουρές 400 χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις
- Η Σερ, το «θαυμάσιο σεξ» και ο μοναδικός διάσημος που την χώρισε
- Megasports: Βλέπει άνοδο η εθνική