Κοροναϊός: Επτά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν μαγειρεύετε
Πού πρέπει να δώσουμε προσοχή ώστε να ετοιμάσουμε το γεύμα μας με ασφάλεια
- Λίβανος, μια ουδόλως «τέλεια καταιγίδα»
- Νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ
- Ένα δυσεπίλυτο δίλημμα για το Ιράν - Θα μπει ή όχι στον πόλεμο υπέρ της Χεζμπολάχ
- «Όχι» λέει το υπουργείο Οικονομικών στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
Βάσει των μέχρι τώρα επιστημονικών δεδομένων, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω των τροφίμων, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν καταγράψει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων. Ωστόσο, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας μας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων.
7 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στο μαγείρεμα
- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού
- Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.
- Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
- Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
- Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,πουλερικά, θαλασσινά)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις