Μαγειρίτσα : Τα μυστικά για να πετύχει
Το πιάτο της ημέρας σήμερα Μ. Σάββατο δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
Το πιάτο της ημέρας σήμερα Μ. Σάββατο δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Υπάρχουν μερικά μυστικά που θα απογειώσουν τη γεύση της.
Διαλέγουμε εντεράκια από μικρό αρνί η κατσίκι, που τρέφονται μόνο με γάλα. Έτσι, δεν θα βγάζουν έντονη και βαριά μυρωδιά.
Πρέπει να καθαρίσουμε τα εντεράκια σχολαστικά και με μεγάλη προσοχή.
Μετά το καθάρισμα ζεματάμε τα εντεράκια και την συκωταριά, για να φύγει η έντονη μυρωδιά και για να τα ψιλοκόψουμε με ευκολία.
Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι βοηθάει στο χύλωμα της μαγειρίτσας.
Αν δεν βάλουμε ρύζι, μπορούμε να την πήξουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Το αυγολέμονο μπαίνει τελευταία στιγμή, για να μην ξαναζεστάνουμε το φαγητό.
Τελευταία στιγμή μπαίνουν και ο άνηθος, ο δυόσμος και ο μαϊντανός, για να διατηρήσουν τη γεύση και το άρωμά τους.
Η light εκδοχή της
Αν τώρα προτιμάτε την πιο ελαφριά εκδοχή της χωρίς τα εντεράκια και την συκωταριά δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε την παρακάτω συνταγή. Είναι υπέροχη.
Υλικά
(Για 4 άτομα)
200 γρ. σέλινο
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. σέσκουλα
2 κουταλιές ρύζι γλασέ
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 λεμόνια (το χυμό τους)
2 κουταλιές ταχίνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Τα ζεματίζετε και προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνετε σε ένα μπολ το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάτε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε. Βράζετε για 2-3 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις