Ο Πρίντεζης στην καμπάνια ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία
Στην καμπάνια ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία έλαβαν μέρος αρκετοί αναγνωρίσιμοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Πρίντεζης.
Η W.I.N. HELLAS μέσω καμπάνιας στα social media προσπαθεί, αυτές τις ημέρες της απομόνωσης λόγω κοροναϊού, να προτρέψει τις γυναίκες-θύματα βίας να ζητήσουν βοήθεια, αλλά και να κινητοποιήσει την κοινωνία για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.
Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένας από τους ανθρώπους που πρωταγωνιστεί στη καμπάνια της W.I.N. HELLAS προωθώντας μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.
Αναλυτικά η W.I.N. Hellas αναφέρει:
«H μη κερδοσκοπική / μη κυβερνητική οργάνωση W.I.N. Hellas – Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid-19 και του επιβεβλημένου περιορισμού των πολιτών στο σπίτι.
Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία εκστρατείας ενημέρωσης στα Μ.Μ.Ε. και τα Social Media, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και με τη συμμετοχή δημοσίων προσώπων , δημοφιλών καλλιτεχνών, αθλητών και opinionleaders οι οποίοι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα από το σπίτι τους.
Στόχος της εκστρατείας είναι να προτρέψει τις γυναίκες-θύματα βίας να ζητήσουν βοήθεια αλλά και να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, ώστε να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.
«Αντιμετωπίζουμε με αλληλεγγύη την επιδημία της βίας μέσα στην πανδημία»
Η W.I.N. Hellas ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συμμετείχαν εθελοντικά σ ´αυτή τη δράση. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε -σύμφωνα με τη σειρά της εμφάνισής τους- τους Τόνια Σωτηροπούλου, Άλκη Κούρκουλο, Ζέτα Δούκα, Σάββα Πούμπουρα, Σπύρο Πώρο, Γιώργο Πρίντεζη, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρία Λαθούρη, Μάντα Παπαδάκου, Γιάννη Καγιούλη, Αννίτα Ναθαναήλ, Γιώργο Λάγιο, Γιώργο Καραγκούνη, Δωροθέα Μερκούρη, Μαρίνα Βερνίκου, Δήμητρα Ζάφειρα και για το post-production, τον Αντώνη Βενίτη, Beyond Vision Aerial Filmmaking
http://www.bvaerial.com> www.bvaerial.com
Επίσης, τίθεται σε λειτουργία η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 210-8996636 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ.-4.00 μ.μ.), όπου έμπειροι ψυχολόγοι θα προσφέρουν στα θύματα βίας συμβουλευτική, υπό την εποπτεία της επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας, Βασιλικής Λιάφου.
Επιπλέον, παρέχεται διασύνδεση με τους αρμόδιους φορείς και νομική καθοδήγηση από τη δικηγόρο της W.I.N. Hellas, Μαρία Λαθούρη.
Την περίοδο αυτή διαπιστώνεται μείωση των εισερχομένων κλήσεων και των καταγγελιών στη W.I.N. Hellas, αλλά και σε όλες τις αντίστοιχες δομές. Αυτό δεν οφείλεται στην ελάττωση των περιστατικών βίας, αλλά στην περιορισμένη δυνατότητα των θυμάτων για επικοινωνία, καθώς αναγκάζονται να συμβιώνουν διαρκώς με τον θύτη τους. Εκτιμάτε, μάλιστα, ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, έχουν αυξηθεί.
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε ανάγκη μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και γραπτώς στέλνοντας email στο info@winhellas.gr, ή μήνυμα στα social media του Οργανισμού. (Facebook, Instagram & Twitter).
Facebook: WIN HELLAS ΔιεθνήςΥποστήριξηΓυναικών
Instagram: @WINHELLAS
Twitter: @WINHELLAS
Τηλ: 2108996636
Website: www.winhellas.gr
Email: <mailto:info@winhellas.gr> info@winhellas.gr
Με εκτίμηση, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου, Πρόεδρος της W.I.N. Hellas
Υπενθυμίζεται ότι η W.I.N. HELLAS παρέχει μόνο ψυχο-κοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική σε γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Για επείγοντα περιστατικά παρακαλούμε καλέστε το 100.
H W.I.N. HELLAS σέβεται το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων εφαρμόζοντας τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 679/2016/ΕΕ (GDPR). Για περισσότερα πατήστε εδώ: https://www.winhellas.gr/politiki-aporritou»
- ΟΟΣΑ: Στη χαμηλότερη θέση η Ελλάδα με βάση το βιοτικό επίπεδο
- Η «μαφία του χαλκού»… χτυπά τα ξωκκλήσια – Στο στόχαστρο οι καμπάνες
- Βαλένθια: «Τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα»
- Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια: «Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει κοινή φωνή απέναντι στον Τραμπ»
- Περού: Ο πρόεδρος Σι εγκαινίασε το λιμάνι Τσανκάι, κινεζικής χρηματοδότησης
- Γερμανία: Επιτέλους, βάλτε φρένο στο «φρένο του χρέους»