Η προσβολή των επιστημόνων με την τηλε-κατάρτιση
Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία της τηλε-κατάρτισης, θα έπρεπε τουλάχιστον για να μην είναι προσβλητική για τους επιστήμονες
=Ο επιστημονικός κόσμος αξίζει πολλά περισσότερα από μια χαμηλής ποιότητας κατάρτισης. Η ιστορία με τα 600 ευρώ για την τηλε-κατάρτιση των επιστημόνων (γιατρών, μηχανικών, οικονομολόγων, δικηγόρων, κ.α.) είναι μια μεγάλη κοροϊδία.
Το 2020 οι επιστήμονες των συγκεκριμένων κλάδων φροντίζουν οι ίδιοι την κατάρτισή τους, συμμετέχοντας σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια, καθώς οι εξελίξεις στην επιστήμη τους «τρέχουν» και οφείλουν να επιμορφώνονται. Παράλληλα και οι σύλλογοί τους φροντίζουν να οργανώνουν κύκλους επιμόρφωσης με εισηγητές καθηγητές Πανεπιστημίων (π.χ. ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας με τη συμμετοχή καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών) με στόχο να προσφέρουν υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, όπως αξίζει σε επιστήμονες.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν όντως κέντρα κατάρτισης ή φορείς που διοργανώνουν σεμινάρια επιμόρφωσης που είναι σε καλό επίπεδο και άρα δεν μπορεί κανείς να έχει διάθεση ισοπεδωτική. Μόνο που η συγκεκριμένη διαδικασία με τον τρόπο που οργανώθηκε είναι άκρως προσβλητική για δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες.
Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία της τηλε-κατάρτισης, θα έπρεπε τουλάχιστον για να μην είναι προσβλητική για τους επιστήμονες, να είναι και πλήρως ποιοτικά αναβαθμισμένη. Αναφερόμαστε σε επιστήμονες με μεταπτυχιακά, με επιμορφώσεις υψηλού επιπέδου, πολλοί με διδακτορικά που μπαίνουν σε μια διαδικασία που είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.
Οφείλουν άμεσα από την κυβέρνηση, και ξέρουν τον τρόπο πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου, να προβούν στην αναγκαία παρέμβαση ώστε, αφού υπάρχει κατ΄ αυτούς τόσο μεγάλη επιθυμία να προχωρήσει η διαδικασία της τηλε-κατάρτισης, να διορθωθούν τα τραγικά λάθη που έχουν εντοπιστεί από όλες τις πλευρές.
Να δοθεί επαρκής χρόνος για να προχωρήσει ουσιαστική τηλε-κατάρτιση με διεύρυνση του πεδίου επιμόρφωσης με προγράμματα που είναι επίκαιρα και σύγχρονες πλατφόρμες, άμεση απόδοση του ποσού επιμόρφωσης στους επιστήμονες και βέβαια ένταξή τους στις κατηγορίες για την ενίσχυση με τα 800 ευρώ.
Είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει για κλάδους που έχουν πληγεί και προσβλήθηκαν με τη συγκεκριμένη διαδικασία.
- Περού: 11 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα – Συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή
- Μεξικό: 6 νεκροί και 10 τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε μπαρ
- Συρία: Κούρδοι μαχητές σκότωσαν 15 μαχητές προσκείμενους στην Τουρκία
- Λαμία: Παιδάκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια των γονιών του
- Χεζμπολάχ: «Χτυπάτε την Βηρυττο, θα χτυπήσουμε το Τελ Αβίβ»
- Σοκάρει το βίντεο από τη φωτιά σε μπαρ στο Παγκράτι