Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί βλέπω εφιάλτες στην καραντίνα;

Γιατί βλέπω εφιάλτες στην καραντίνα;

Η πανδημία του κοροναϊού έχει επηρεάσει και τα όνειρά μας, με πολλούς χρήστες του Διαδικτύου να αναφέρουν ότι έχουν παράξενα και συχνά ενοχλητικά όνειρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Η πανδημία του κοροναϊού έχει επηρεάσει και τα όνειρά μας, με πολλούς χρήστες του Διαδικτύου να αναφέρουν ότι έχουν παράξενα και συχνά ενοχλητικά όνειρα κατά τη διάρκεια της καταντίνας.

Δεδομένου ότι οι εφιάλτες και τα παράξενα όνειρα που σχετίζονται με τον κοροναϊό άρχισαν να γίνονται διαδικτυακή τάση, η  Ντίρντρε Μπάρρεττ, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, άρχισε να συλλέγει όνειρα σχετιζόμενα με τον κοροναϊό για να τα αναλύσει και να τα συγκρίνει.

Μέχρι στιγμής, η Μπάρρεττ έχει συγκεντρώσει περίπου 50 όνειρα και πολλά από αυτά αφορούσαν έντομα και ανθρώπους που αρρωσταίνουν. «Θα ήθελα να πω ότι τα όνειρα είναι απλώς σκέψεις σε μια διαφορετική βιοχημική κατάσταση και νομίζω ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τα ίδια ζητήματα που μας αφορούν και όταν είμαστε ξύπνιοι», δήλωσε σχετικά.

Με λίγα λόγια, τα όνειρα αντανακλούν αυτό που σκέφτεστε και κάνετε όταν είστε ξύπνιοι. Αν αισθάνεστε άγχος για την πανδημία ή για τη δουλειά ή την οικογένειά σας, τότε είναι φυσιολογικό τα θέματα αυτά να εμφανίζονται στα όνειρά σας.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ταφτς διαπίστωσαν ότι τα άτομα είχαν πιο έντονες εικόνες στα όνειρά τους, χωρίς αυτά να έχουν προφανή σύνδεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, π.χ. με αεροπλάνα ή πύργους.

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά την περίοδο της καραντίνας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Καθιερώστε μια ρουτίνα

Τώρα είναι πιο δύσκολο από ποτέ να είστε συνεπείς στην καθημερινότητά σας, αφού ο χρόνος είναι σαν  ψευδαίσθηση και οι εβδομάδες κυλούν η μία μετά την άλλη. Γι’ αυτό η ρουτίνα είναι ζωτικής σημασίας. Μην πίνετε καφεΐνη το απόγευμα, να είστε συνεπείς με τις ώρες του γεύματος σας και προσπαθήστε να εκτίθεστε στο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο κιρκάδιος ρυθμός σας απαιτεί συνέπεια.

Μην εργάζεστε στην κρεβατοκάμαρά σας

Αν είναι εφικτό, ορίστε έναν χώρο (όχι το υπνοδωμάτιό σας) για να περάσετε τις ώρες εργασίας σας. Ο  διαχωρισμός μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης θα διευκολύνει το σώμα σας να καταλάβει πότε πρέπει να δουλέψετε και πότε να κοιμηθείτε.

Χαλαρώστε πριν τον ύπνο

Το τεχνητό φως, συμπεριλαμβανομένου του μπλε φωτός των οθονών, μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, η οποία σας βοηθά να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Προτού κοιμηθείτε αφιερώστε 1 ώρα για να χαλαρώσετε κάνοντας ένα χλιαρό μπάνιο ή διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Must in

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο… Σπανούλης: Γιατί ο Λεσόρ άλλαξε τα δεδομένα στη Euroleague (pics)

Ο Ματίας Λεσόρ και η μεγάλη απουσία του αλλάζει τα δεδομένα στη Euroleague – Η… πτώση του Παναθηναϊκού και το πρώτο φαβορί για την κούπα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο