Πώς θα βρείτε τη χαμένη σας ενέργεια όσο μένετε σπίτι
Ενώ η κοινωνική απομόνωση αποτρέπει τη διασπορά του ιού και προστατεύει την υγεία μας, η συνεχής παραμονή στο σπίτι μάς αφήνει χωρίς κανένα ίχνος καλής διάθεσης και ενέργειας
Η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας και μας κρατάει μέσα στο σπίτι. Και ενώ η κοινωνική απομόνωση αποτρέπει τη διασπορά του ιού και προστατεύει την υγεία μας, η συνεχής παραμονή στο σπίτι μάς αφήνει χωρίς κανένα ίχνος καλής διάθεσης και ενέργειας.
Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να βρείτε τη χαμένη σας ενέργεια. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.
*Καταναλώστε τις σωστές τροφές
Η διατροφή μας επηρεάζει τα πάντα: από το βάρος μας μέχρι τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειάς μας. Δεδομένου ότι χρειάζεστε μια άμεση τόνωση στη διάθεση και την ενέργειά σας, η διατροφή μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός σύμμαχός σας σε αυτήν την κατάσταση. Οι μπανάνες, η βρώμη, τα αμύγδαλα, το σπανάκι και ο καφές είναι οι κορυφαίες τροφές για τόνωση.
*Περιορίστε τα γλυκά
Ξέρουμε ότι δε σας είναι εύκολο, όμως τα γλυκά λειτουργούν με έναν «ύπουλο»τρόπο. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρόσθετα σάκχαρα ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης, χαρίζοντας ενέργεια. Ωστόσο, αυτή η ενέργεια είναι προσωρινή. Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε προτιθέμενη ζάχαρη αλλά δεν περιέχουν πρωτεΐνες, λίπη ή φυτικές ίνες, αυξάνουν αρχικά το σάκχαρο στο αίμα και στη συνέχεια το ρίχνουν απότομα, συντρίβοντας την ενέργειά μας.
*Καθιερώστε ένα πρόγραμμα ύπνου
Μπορεί αυτήν την περίοδο να κοιμάστε περισσότερο από ποτέ, αυτό όμως δεν αρκεί για να έχετε ενέργεια. Πιθανότατα γνωρίζατε ήδη ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την ξεκούραση του σώματος και του εγκεφάλου, ξέρατε όμως ότι επίσης σημαντική είναι η καθιέρωση μιας ρουτίνας ύπνου; Σύμφωνα με μελέτη από το νοσοκομείο «Brigham and Women’s Hospital», οι άνθρωποι που κοιμούνται την ίδια ώρα κάθε βράδυ είναι πιο υγιείς και πιο επιτυχημένοι σε ό,τι και αν κάνουν. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξηγούν ότι η ασυνέπεια στα ωράρια ύπνου κάνει τον οργανισμό να εκκρίνει με ακανόνιστο ρυθμό μελατονίνη (η ορμόνη του ύπνου), με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε υπνηλία και ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας.
*Ενυδατωθείτε
Δεν είναι τυχαίο ότι το νερό χαρακτηρίζεται πηγή ζωής, αφού είναι το δεύτερο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή μας μετά το οξυγόνο. Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό αφυδάτωσης (1-3%) αυξάνει το αίσθημα κόπωσης, ενώ η επαρκής ενυδάτωση φαίνεται να σχετίζεται με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης. Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το βάρος, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών,είναι 2 λίτρα για τις ενήλικες γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους ενήλικους άνδρες. Φροντίστε, λοιπόν, να γεμίζετε ξανά και ξανά το ποτήρι σας.
*Σταματήστε το κάπνισμα
Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί το καλύτερο κίνητρο να σταματήσετε τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, αφού οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κοροναϊό. Ως γνωστόν, το κάπνισμα επιβαρύνει την αναπνευστική λειτουργία και μειώνει την οξυγόνωση του αίματος. Η κακή οξυγόνωση του οργανισμού μειώνει παράλληλα την ευεξία και την ενέργειά σας. Σίγουρα η διακοπή του καπνίσματος απαιτεί προσπάθεια και επιμονή, ωστόσο αξίζει να θέσετε αυτόν τον στόχο για το καλό της υγείας σας.
- ΣΕΚ: Μένουν εκτός ρύθμισης χιλιάδες αγροτικά κόκκινα δάνεια
- Κάρτες γραφικών για gaming με λειτουργίες ΑΙ λανσάρει η Nvidia
- Ο άνθρωπος που έχει να κάνει μπάνιο 32 χρόνια
- Κυκλοφοριακή συμφόρηση στην λεωφόρο Κηφισίας λόγω τροχαίου – Κλειστή η μία λωρίδα
- ΠΑΟΚ: Ξεκαθαρίζει του Κωνσταντέλια ενόψει ΑΕΚ
- «Τετράγωνα των Αστέρων» με τη Μαρία Αλιφέρη, μετά από 44 χρόνια, ξανά στην ΕΡΤ