Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει όλο τον κόσμο. Οι πρωταθλητές έχουν σταματήσει τις προπονήσεις και σε όλο τον πλανήτη περιμένουν να βρεθεί η λύση για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά.

Ενας από τους κορυφαίους Ινδούς αθλητές, ο Σαράθ Καμάλ Ατσάντα, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την κατάσταση στη χώρα του και πως αντιμετωπίζει την κρίση.

Ο Ατσάντα έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ο πολυνίκης στα εγχώρια πρωταθλήματα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία διεθνή διοργάνωση που πραγματοποίησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πινγκ πονγκ φέτος, ενώ έχει κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια στα Πανασιάτικα πρωταθλήματα.

Οι αναμνήσεις του από την Ελλάδα είναι έντονες, καθώς στην Αθήνα ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που συμμετείχε. Ο Ατσάντα έχει στόχο να συμμετάσχει στο Τόκιο και προσπαθεί από το σπίτι του να κρατηθεί σε φόρμα.

Στην μακρινή Ινδία έχει απαγορευτεί η μετακίνηση και όπως είναι φυσικό ο Ινδός πρωταθλητής ανησυχεί για το μέλλον. Ζητάει από τον κόσμο να έχει θετική ενέργεια κι ελπίζει ότι με η βελτίωση του καιρού θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σαράθ Καμάλ Ατσάντα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΡ: Ολος ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από τον Κορονοϊό. Ποια είναι η κατάσταση στην Ινδία; Πως το αντιμετωπίζει ο κόσμος;

«Εμείς οι αθλητές, είμαστε επίσης πολύ σοκαρισμένοι καθώς προετοιμαζόμασταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναβλήθηκαν για ένα χρόνο. Ο ιός αυξάνεται αργά στην Ινδία και είμαστε έγκλειστοι στα σπίτια μας. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σ’ αυτή την κατάσταση.»

ΕΡ: Η δική σου άποψη για τον Κορονοϊό ποια είναι; Σε έχει προβληματίσει;

«Ναι, ανησυχώ καθώς υπάρχουν πολλοί μολυσμένοι άνθρωποι και τόσοι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν λόγω αυτής της ασθένειας. Προσωπικά ελπίζω να βρούμε σύντομα μια λύση σε αυτό το πρόβλημα.

ΕΡ: Στην Ινδία πόσα κρούσματα υπάρχουν;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 6000 άτομα που έχουν μολυνθεί και 186 άτομα έχουν πεθάνει λόγω αυτού του ιού. Ο αριθμός αυξάνεται αργά και ελπίζω ότι λόγω του κλειδώματος, τα κρούσματα να μειωθούν».

ΕΡ: Στην Ελλάδα έχουν απαγορευτεί οι προπονήσεις και η μετακίνηση του κόσμου. Στην Ινδία προπονείσαι κανονικά, έχει αλλάξει η καθημερινότητά σου;

«Βρισκόμαστε σε πλήρη εγκλεισμό, δεν μπορούμε καν να βγούμε για μια βόλτα. Δεν υπάρχει λοιπόν ρουτίνα όσον αφορά την προπόνηση. Προσπαθώ να προπονούμαι στο σπίτι για 1 ώρα καθημερινά για να διατηρώ τον εαυτό μου σε φόρμα. Ολα τα άλλα έχουν απαγορευτεί».

ΕΡ: Από τον κορονοϊό αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Συμφωνείς με αυτή την απόφαση;

«Ναι, συμφωνώ με την απόφαση, καθώς είναι καλύτερο και ασφαλέστερο για ολόκληρο τον κόσμο να αναβληθούν οι Αγώνες. Ως αθλητής που ετοιμαζόμουν για πάνω από 2 χρόνια για να βρίσκομαι σε φόρμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι δύσκολο να περιμένω άλλο ένα χρόνο»

ΕΡ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν σε έναν χρόνο. Είσαι έτοιμος να αγωνιστείς για 4η φορά;

«Ήμουν ήδη έτοιμος, βρισκόμουν σε καλή κατάσταση αλλά τώρα πρέπει να συνεχίσω να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση γι ένα ακόμη έτος».

ΕΡ: Οι πρώτοι σου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν στην Αθήνα. Τι σου έχει μείνει και τι γνωρίζεις από το ελληνικό πινγκ πονγκ;

«Οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ακόμα και σήμερα μέσα στην καρδιά μου κι έχω πολύ αγαπημένες αναμνήσεις από εκείνους τους Αγώνες. Γαθλητές όπως ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Αντι Ρόντικ. Αυτή ήταν η μόνη φορά έχω επισκεφτεί την Ελλάδα, ήταν πολύ ωραία
Σχετικά με το ελληνικό πινγκ-πονγκ, γνωρίζω πολλά για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και με τον Πάνο (σ.σ. Γκιώνης) έπαιξα στην ίδια ομάδα στην Bundesliga (σ.σ. Μπορούσια Ντίσελντορφ) όπου κερδίσαμε πολλούς τίτλους».

ΕΡ: Στην τελευταία διοργάνωση που έκανε η ITTF κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Ομαν Οπεν. Εχεις σκεφτεί ότι αν δεν ξαναγίνουν αγώνες φέτος θα έχεις κατακτήσει την τελευταία διοργάνωση;

«Ναι, πιθανώς να είμαι ο τελευταίος παίκτης που κέρδισε έναν τίτλο ITTF. Ελπίζω όμως να μην συμβεί αυτό και να επιστρέψουμε γρήγορα στους αγώνες. »

ΕΡ: Τέλος θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο για τον ιό;

«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για ολόκληρο τον κόσμο και πρέπει να μείνουμε σπίτι για να σπάσουμε την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε όλοι θετική ενέργεια, καθώς υπάρχει πολλή αρνητικότητα και άγχος».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…