Καραντίνα, φάρμακα και ΜΜΜ – Τι αλλαγές θα φέρει το τέλος της επιδημίας
Όσον αφορά τα ΜΜΜ, η κίνηση των επιβατών έχει μειωθεί δραματικά οδηγώντας σε αλλαγές τόσο στις συνθήκες επιβίβασης όσο και στα ίδια τα μέσα.
Για τις αλλαγές που έρχονται στα ΜΜΜ, τις επιπτώσεις της καραντίνας και τα φάρμακα κατά του κοροναϊού, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο MSc Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο Καθηγητής στα Συστήματα Μεταφοράς του ΑΠΘ, Αριστοτέλης Νανιόπουλος και ο Καθηγητής Καρδιολογίας και βουλευτής της ΝΔ, Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Νανιόπουλο, είναι πολλές οι αλλαγές που βιώνουμε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και της καραντίνας που έχει επιφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσον αφορά τα ΜΜΜ, η κίνηση των επιβατών έχει μειωθεί δραματικά οδηγώντας σε αλλαγές τόσο στις συνθήκες επιβίβασης όσο και στα ίδια τα μέσα. «Μακροπρόθεσμα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα δούμε ίσως και νέα μέσα», υποστήριξε ο καθηγητής αναφερόμενος στα αυτόνομα οχήματα που θα λειτουργούν χωρίς οδηγό και τα οποία στην ανάγκη της απομόνωσης θα βρουν εξαιρετική εφαρμογή.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητριάδης, μίλησε για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει ο εγκλεισμός στο σπίτι, το άγχος, ο φόβος και η αβεβαιότητα στην ψυχική υγεία των ανθρώπων μετά τη λήξη της καραντίνας και την επιστροφή στην κανονικότητα. «Πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό ‘πείραμα’», υποστήριξε ο ψυχίατρος και πρόσθεσε πως όλη αυτή η κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα «θα έχει μακροχρόνιες και πρωτόγνωρες συνέπειες, δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει στην οικονομία, η οποία είναι βασικός παράγοντας της ψυχικής υγείας». Το σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, να μην ξεχνάμε τυχόν άλλες παθήσεις από τις οποίες μπορεί να πάσχουμε στο όνομα του κορωνοϊού.
Ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε στα φάρμακα που χορηγούνται για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές που προκαλεί ο ιός και συγκεκριμένα στην κολκιχίνη. Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει σχεδιαστεί ένα συμπαγές και αξιόπιστο πρωτόκολλο και μια ομάδα ελέγχου σχετικά με τη χρήση του εν λόγω φαρμάκου. Ακόμα είναι ήδη σε εξέλιξη ελληνική μελέτη στην οποία συμμετέχουν 26 κέντρα αναφοράς στη χώρα. Σε 60 ασθενείς έχει χορηγηθεί κολκιχίνη με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται πως το φάρμακο αυτό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χορηγείται σε περιστατικά παθήσεων της καρδιάς. «Όταν χορηγηθεί επιπρόσθετα της κλασικής αγωγής έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα», υποστήριξε.
- Γιάννης Μόραλης: Η γλώσσα της ζωγραφικής
- Ο αλ Τζολάνι ζητά από γυναίκα να καλύψει τα μαλλιά της και προκαλεί αντιδράσεις – «Δεν την ανάγκασα»
- «Δεν ήμουν ο πατέρας που ήθελες» – Ο Ντένις Ρόντμαν ζητάει συγγνώμη από την κόρη του Τρίνιτι
- Απόφαση του ΔΕΕ: Υποχρεωτική καταγραφή ωραρίου για οικιακούς βοηθούς και στην Ελλάδα
- Ασταμάτητος Ναν: Μετά το career high σε πόντους, συνεχίζει να… διαλύει τη στατιστική (vids)
- ΗΠΑ: Μετέωρες ενόψει shutdown – Εντείνεται η αβεβαιότητα όσο η χώρα παραμένει χωρίς συμφωνία χρηματοδότησης