Το ΤΙΜΕ αποθεώνει την Ελλάδα: «Το κλειδί της επιτυχίας» απέναντι στον κοροναϊό
Κάθε μέρα που περνάει προστίθεται και ένα νέο Μέσο που πλέκει εγκώμιο στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού. Τελευταίο χρονικά διεθνές Μέσο που εντάχθηκε σε αυτή τη λίστα διθυραμβικών δημοσιευμάτων είναι το περιοδικό ΤΙΜΕ
Κάθε μέρα που περνάει προστίθεται και ένα νέο Μέσο το πλέκει εγκώμιο στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού. Τελευταίο χρονικά διεθνές Μέσο που εντάχθηκε σε αυτή τη λίστα διθυραμβικών δημοσιευμάτων είναι το περιοδικό ΤΙΜΕ.
Το περιοδικό αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Ελλάδα την επέλαση του κοροναϊού.
Ακόμα το δημοσίευμα προχωράει ένα βήμα παρακάτω και αναφέρεται στους λόγους που είχαν φέρει τη χώρα μας σε δυνητικά χειρότερη θέση από τις άλλες ευρωπαϊκές, αλλά και στις κινήσεις της κυβέρνησης που όχι μόνο αντιστάθμισαν τα μειονεκτήματα αλλά έφεραν και σε πλεονεκτική θέση τη χώρα.
Το κλειδί της επιτυχίας
Στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα έχει ηλικιωμένο πληθυσμό και εύθραυστη οικονομία. Πώς έχει ξεφύγει από τον κοροναϊό μέχρι στιγμής», γίνεται αναφορά στα πρώτα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού πιο πριν από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, τα οποία και χαρακτηρίζει «κλειδί της επιτυχίας».
Παράλληλα, το TIME εξηγεί το πώς ο κοροναϊός είχε τη δυνατότητα να «καταστρέψει» τη χώρα, η οποία είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και είχε δεχτεί 27,2 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο το 2019, ο πληθυσμός της χώρας είναι ο δεύτερος σε ηλικία της ΕΕ (πίσω από την Ιταλία), ενώ ο τομέας της υγείας έχει καταστραφεί από τη λιτότητα και η παραμελημένη οικονομία της που εξακολουθεί να είναι σχεδόν 40% πιο περιορισμένη από ό, τι ήταν το 2008, πριν από την τχρηματοπιστωτική κρίση.
Επιπλέον, σημειώνει ότι η ελληνική Εκκλησία ανακοίνωσε στις 9 Μαρτίου ότι ο φονικός ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί με τη θεία κοινωνία
Πώς τα κατάφερε η Ελλάδα
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το TIME, «στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν καταγραφεί θάνατος από την ασθένεια, τα καρναβάλια ακυρώθηκαν. Τα σχολεία, οι καφετέριες, τα πανεπιστήμια και οι περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν στις 5 Μαρτίου, όταν υπήρχαν μόνο 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα».
«Δυστυχώς, στην Ιταλία ένα άτομο χάνεται κάθε δύο λεπτά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το lockdown στις 22 Μαρτίου, θυμίζει το TIME σημειώνοντας πως «όταν η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στις 23 Μαρτίου, κοιτούσε την κατάσταση στην Ιταλία, όπου οι νοσοκομειακές ΜΕΘ ήταν κατακλυσμένες και άτομα με κοροναϊό βρίσκονταν χωρίς θεραπεία στους διαδρόμους».
Τέλος, το γνωστό περιοδικό αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση ξεκίνησε επίσης καθημερινές ενημερώσεις για την κατάσταση, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι το αδύναμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σήμαινε ότι έπρεπε να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα νωρίς για να σωθούν ζωές, ακόμη και αν η οικονομία χτυπηθεί σκληρά».
- Έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ ο χορός της Λατινοπούλου με το soundtrack του Τραμπ – Τι ανήρτησε ο υποψήφιος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
- Διαβάστε στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «Μεσαία τάξη»
- Αταμάν: «Παίξαμε πιο έξυπνα στα τελευταία λεπτά και πήραμε μια σημαντική νίκη»
- Απολαύστε γκολ και πλούσιο θέαμα από τα παιχνίδια του Nations League – Όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες
- Κακοκαιρία Alexandros: Live η πορεία των έντονων καιρικών φαινομένων που σαρώνουν τη χώρα
- Ναν: «Ήταν μεγάλη νίκη, έκανε εξαιρετική δουλειά ο Καλαϊτζάκης»