Σαλάτα με σπανάκι, πορτοκάλι, μάραθο και φακές
Το μυστικό επιτυχίας αυτής της εξαίσιας σαλάτας βρίσκεται στο ντρέσινγκ
Προετοιμασία-παρασκευή 30′, Αναμονή 15′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
180 γρ. φακές, ψιλές
200 γρ. φύλλα σπανάκι baby
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 φύλλο δάφνης
4 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
2 πορτοκάλια, χωρίς τη φλούδα, κομμένα σε λεπτές φέτες ή μικρούς κύβους
Για το ντρέσινγκ
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
1 κ.σ. λευκό ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, μαζί με το φυλλαράκι δάφνης. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά.
Ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Lamda Development: Νέες πωλήσεις οικοπέδων 40.000 τ.μ. στο Ελληνικό
- Ιράν: 25χρονη παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από οδηγό – Συνελήφθη επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ
- Κέιτ Μος: Ακόμη κλαίω για τη γυμνή φωτογράφιση που έκανα όταν ήμουν 15 χρονών
- Σεισμός στην Τουρκία: 4,9 Ρίχτερ – Πού ήταν το επίκεντρο
- Νίκη με ανατροπή για Παραγουάη επί της Αργεντινής (2-1), «γκέλα» της Βραζιλίας στη Βενεζουέλα (1-1)
- «Χρέος έναντι φύσης» – Λύση ή αλχημεία για την προστασία του απειλούμενου περιβάλλοντος του πλανήτη;