Σαλάτα με σπανάκι, πορτοκάλι, μάραθο και φακές
Το μυστικό επιτυχίας αυτής της εξαίσιας σαλάτας βρίσκεται στο ντρέσινγκ
Προετοιμασία-παρασκευή 30′, Αναμονή 15′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
180 γρ. φακές, ψιλές
200 γρ. φύλλα σπανάκι baby
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 φύλλο δάφνης
4 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
2 πορτοκάλια, χωρίς τη φλούδα, κομμένα σε λεπτές φέτες ή μικρούς κύβους
Για το ντρέσινγκ
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
1 κ.σ. λευκό ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, μαζί με το φυλλαράκι δάφνης. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά.
Ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ακροδεξιά και πληθωρισμό παγκόσμιους «βασιλιάδες»
- Επιστροφή στον πρώην: Η σύγχρονη «Οδύσσεια» των σχέσεων
- Καιρός: Επιδείνωση των συνθηκών με κρύο, βροχές και χιόνια – Πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική
- Μπορεί η Τουρκία ή τα Κατεχόμενα να οριοθετήσουν με τη Συρία;
- Γάζα: Η σφαγή συνεχίζεται παρά τις ελπίδες για εκεχειρία – Δεκάδες νεκροί και νέα πλήγματα σε νοσοκομείο
- ΑΕΚ: Η κατάρα των γιορτών!