Κοροναϊός: Η Ελλάδα τελευταία στη λίστα των θυμάτων – Χαμηλότερα από Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία
Αναλυτικά τα γραφήματα που παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Ουίνστον Τσώρτσιλ: Η iconic φωτογραφία του 1941, η φθηνή κόπια των 5.000 δολαρίων και το σκάνδαλο 83 χρόνια μετά
- Χαραμάδα ελπίδας για την κλιματική κρίση στη σύνοδο της G20
- Παύλος Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 – Καμία ανησυχία στην κυβέρνηση για διαρροές στον προϋπολογισμό – Τι είπε για ΠτΔ και για ψήφο εμπιστοσύνης
- Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε ψηφοφορία για το όνομα του κόμματός του
Πολύ καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντίστοιχο πληθυσμό πηγαίνει η Ελλάδα όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του νέου κοροναϊού, γεγονός που επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρά στον σχεδιασμό της άρσης των μέτρων.
Η καλή επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, σε σχέση με αλλες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται ξεκάθαρα στα διαγράμματα που παρουσίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε, «η επιτυχία του σχεδίου μας, μέχρι σήμερα, απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και –δυστυχώς– και των θυμάτων, ιδίως σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού».
Σύμφωνα με τα διαγράμματα, έως χθες Τετάρτη 22 Απριλίου, η Ελλάδα είχε καταγράψει 121 θανάτους από τον κοροναϊό, το Βέλγιο 6.262, η Ολλανδία 4.054 και η Πορτογαλία 785.
Σημειώνεται ότι σήμερα στη χώρα μας καταγράφηκαν δύο ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 123.
Και όσον αφορά στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η χώρα μας σε σύγκριση με άλλες παρουσιάζει μια πολύ ικανοποιητική εικόνα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως χθες 22 Απριλίου η Ελλάδα είχε επισήμως 2.408 κρούσματα, το Βέλγιο 41.889, η Ολλανδία 34.842 και η Πορτογαλία 41.889.
«Αυτή η εικόνα, δεν είναι για να μπει στο αρχείο. Ούτε για να αλληλοσυγχαιρόμαστε. Είναι για να μας θυμίζει καθημερινά γιατί πήραμε από την αρχή αυτά τα μέτρα: Για να μην νοσήσουν πολλοί, ταυτόχρονα. Για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, από την ταυτόχρονη εισαγωγή ασθενών. Για να μην φέρουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην κατάσταση που είδαμε – ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες χώρες – δηλαδή, με απόγνωση, να πρέπει να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Για να μην χάσουμε, κανείς μας, αγαπημένα μας πρόσωπα από την έλλειψη ενός κρεβατιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή από την έλλειψη ενός αναπνευστήρα» τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:
«Αυτή η επιτυχία μάς θυμίζει και κάτι ακόμη. Σκοπός των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας δεν είναι να μένουμε για πάντα μέσα σε μια «γυάλα», κλεισμένοι μόνιμα στα σπίτια μας. Σκοπός είναι, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Να κερδίσουμε τον τρόπο ζωής που μας στέρησε προσωρινά ο πόλεμος απέναντι σε έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό: την πανδημία του κοροναϊου».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις