Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Επόμενη ημέρα», η νέα πρωτοβουλία

«Επόμενη ημέρα», η νέα πρωτοβουλία

Για τους συμμετέχοντες (σ.σ. Αντ. Λιάκος. Σ. Βαλντέν, Δ. Χριστόπουλος, Ν. Ηλιόπουλος, κ.α.) στην Πρωτοβουλία, η κρίση είναι η στιγμή παρόξυνσης της πολιτικής

Μια Νέα Πρωτοβουλία, χωρίς κομματικό πρόσημο, με τίτλο «Επόμενη Μέρα» έκανε την εμφάνισή της και ετοιμάζει δημόσιες παρεμβάσεις, έστω και με ψηφιακό τρόπο, στην παρούσα φάση. «Την ίδια στιγμή που οι κοινωνίες χτίζουν τείχη προστασίας από τον φονικό κορονοϊό, αρχίζουν και σκέφτονται ένα σχέδιο εξόδου. Μια προοπτική ανοίγματος που θα συνδυάζει τη στήριξη της δημόσιας υγείας με την τόνωση της οικονομίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας» λένε οι συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία.

Παράλληλα επισημαίνουν, ότι η εργασία και η δημοκρατία δεν θα θωρακιστούν αυτόματα αλλά μόνο με θαραλέες δημόσιες πολιτικές που θα συμβάλλουν στην ανάταξη και θα καταπολεμήσουν την ύφεση που μας απειλεί. «Αν η ανθεκτικότητα της κοινότητας απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους είναι το μείζον ζητούμενο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η υπεράσπιση των δυνάμεων της εργασίας και των δημοκρατικών θεσμών είναι η διαρκής πρόκληση για την επόμενη μέρα» υποστηρίζουν. Και συνεχίζουν, σημειώνοντας πως είναι «μέρα» ακαθόριστης διάρκειας που θα απαιτήσει δύσκολες αποφάσεις στα κρίσιμα ηθικά διλήμματα που ήδη τίθενται ενώπιον της προοπτικής και των προϋποθέσεων ανοίγματος, αλλά και συνολικό ανασχεδιασμό των δημοσίων πολιτικών.

Για τους συμμετέχοντες (σ.σ. Αντ. Λιάκος. Σ. Βαλντέν, Δ. Χριστόπουλος, Ν. Ηλιόπουλος, κ.α.) στην Πρωτοβουλία, η κρίση είναι η στιγμή παρόξυνσης της πολιτικής. Η κατεξοχήν στιγμή της πολιτικής με την πιο ουσιώδη έννοια και βέβαια της αντιπαράθεσης, του στοχασμού, των διεκδικήσεων, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και η ανάγκη για την εκπόνηση σχεδίου για τη δημιουργική υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Οι πρώτες παρεμβάσεις θα γίνουν με τηλε-διαλέξεις, τηλε-συζητήσεις κάθε Παρασκευή μέσω της πλατφόρμας zoom. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 24 Απριλίου με θέμα Διλήμματα της επόμενης μέρας: Κρίση (εις), επιστήμη και πολιτική (για παρακολούθηση της συζήτησης:

https://us02web.zoom.us/j/86171782025) με ομιλητές, τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο, τον ψυχίατρο Αντώνη Νικολαϊδη και τον καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Σταυρακάκη και συντονίστρια την δημοσιοιγράφο Μαριλένα Κατσίμη.

Sports in

Πρόεδρος Μοντερέι: «Συνεχίζονται οι επαφές για τον Πινέδα» (vid)

Το ενδιαφέρον της Μοντερέι για τον Πινέδα παραμένει ενεργό σύμφωνα με τον Τάτο Νοριέγκα, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ ΑΕΚ και Μοντερέι συνεχίζονται

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024