Οι νοσηλευτές που φρόντισαν τον Μπόρις Τζόνσον στη ΜΕΘ σπάνε τη σιωπή τους – Τι κουβέντιασαν με τον πρωθυπουργό
Φρόντισαν τον Μπόρις Τζόνσον και εκείνος τους ευχαρίστησε δημόσια.
Την σιωπή τους έσπασαν για πρώτη φορά οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον 24 ώρες το 24ωρο και τον βοήθησαν όταν έδινε τη μάχη με τον κοροναϊό, την οποία και νίκησε.
Ο λόγος για την Τζένι ΜακΓκι από τη Νέα Ζηλανδία και τον Λούις Πιτάρμα από την Πορτογαλία που έλαβαν τα δημόσια συγχαρητήρια από τον Μπόρις Τζόνσον όταν εκείνος βγήκε από την ΜΕΘ.
Μιλώντας για την εμπειρία της, ο κύριος Πίτερμα τόνισε πως ήταν νευρικός όταν έμαθε ότι ασθενής του θα είναι ο πρωθυπουργός.
«Η ευθύνη που θα έπαιρνα στα χέρια μου ήταν τεραστία» είπε προσθέτοντας πως δεν ήξερε πως έπρεπε να τον αποκαλεί… Μπόρις, κύριε Τζόνσον ή Πρωθυπουργό;
Πάντως η απάντηση στο ερώτημά του ήρθε στην πρώτη συνάντηση του Πιτέρμα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, όταν του είπε πως μπορεί να τον αποκαλεί Μπόρις.
Η συνομιλία του Τζόνσον με την νοσηλεύτρια που ήταν στο πλευρό του
«Γνωρίζοντας ότι φρόντιζα τον πρωθυπουργό ένιωθα αρκετά παράξενα μιας και δεν έχω φροντίσει ποτέ κάποιον πολιτικό», ανέφερε ο νοσηλευτής προσθέτοντας πως ήταν στο πλευρό του για τρεις ολόκληρες μέρες όσο βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε και την συνομιλία που είχαν.
«Με ρώτησε από που ήμουν. Εγώ του είπα πως το όνειρό μου ήταν να δουλέψω στο St. Thomas από την πρώτη μέρα που έκανα πρακτική σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία το 2009 όταν και έμαθα πως υπάρχει σύνδεση των δύο νοσοκομείων».
Από την πλευρά της η κα. ΜακΓκι είπε πως όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να την επαινεί για το έργο της , ένιωσε σοκ.
«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για αστείο. Νόμιζα πως οι φίλοι μου μου κάνουν πλάκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα από την τηλεόραση», τόνισε η νοσηλεύτρια και πρόσθεσε «Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο μετά τη άκουσα τον Μπόρις Τζόνσον στις ειδήσεις που και πραγματικά η όλη εικόνα ήταν πολύ σουρεαλιστική. Σκέφτηκα πως τον έχω φροντίσει και είπα ουάου, αλλά πραγματικά δεν μου φάνηκε ότι ήταν μία ξεχωριστή περίπτωση», τόνισε η ίδια.
Η Τζένι ΜακΓκι αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία που παρείχε στον πρωθυπουργό, ωστόσο τόνισε πως από την πρώτη στιγμή το ιατρικό και νοσηλευτικό φρόντισε και με το παραπάνω τον πρωθυπουργό.
«Όταν κάποιο άτομο μπαίνει στη ΜΕΘ θεωρείται σοβαρό περιστατικό. Δεν θεωρούμε τίποτα εύκολο και δεδομένοότι κι αν είναι», ανέφερε η κα. ΜαγκΓκι.
Ωστόσο από πλευρά της η νοσοκόμα ανέφερε πως δεν είδε διαφορά στον τρόπο που εργαζόταν όταν φρόντιζε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.
«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, έχω εργαστεί σε εντατική φροντίδα για 10 χρόνια, είμαι υπεύθυνη στην ομάδα μου εδώ και πέντε χρόνια. Έχω αντιμετωπίσει πολλές αγχωτικές καταστάσεις και να πω την αλήθεια αυτή δεν με εντυπωσίασε. Ήταν για μένα ακόμη μία μέρα στο γραφείο», είπε η νοσηλεύτρια προσθέτοντας πως αποφάσισε να μείνει στη Βρετανία και να μην γυρίσει στην πατρίδα της γιατί ήθελε να προσφέρει στο σύστημα υγείας και να μπει και εκείνη στη μάχη κατά του κοροναϊού όπως έκαναν και οι περισσότεροι συνάδελφοί της.
- Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι στη Θεσσαλονίκη
- Κώστας Χαρδαβέλλας: «Δεν λέω λοιπόν ούτε αντίο, ούτε καλό ταξίδι»
- Χαρδαβέλλας: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου
- «Πώς να γίνεις Σούπερ Ήρωας»: Μια διαδραστική παράσταση στο θέατρο Σταθμός
- ΑΑΔΕ: Ποιοι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους, ποιοι μένουν απλήρωτοι
- Καβάλα: Τη ζωή του έχασε ηλικιωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του